Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tipy na víkend: Skotské melodie rozezní Sychrov, běžci rozproudí Liberec

Ani tento víkend se nebudete nudit. Ať už hledáte zábavu pro vás, nebo pro vaše ratolesti, bude z čeho vybírat. Skotové na Sychrov přivezou svou kulturu, adrenalinem vás nabije slackline festival na jablonecké přehradě a v Liberci můžete poměřit své běžecké síly s ostatními v rámci závodu RunTour.

Zámek Sychrov v sobotu ovládnou Skoti. Osmnáctý ročník tradičních skotských her, které patří k největším v Evropě, se opět ponese ve veselém duchu. Zahrají nejrůznější dudácké soubory a k vidění budou i skotské a irské tance. Oficiální slavnostní zahájení proběhne v pravé poledne, program však začíná už v devět hodin ráno.

V Jablonci nad Nisou proběhne JBC Waterline festival, největší středoevropský festival tohoto charakteru. Všichni slackline nadšenci se sejdou v Cikánské zátoce u Tajvanu jablonecké přehrady, kde předvedou své umění. Celá událost se ponese celý víkend v pohodovém party duchu, budou zde navíc probíhat i další soutěže nejen na slacknách, workshopy, paddleboardy, pilates, acroyoga, nebo třeba fireshow.

Pro sportovce je připraven běžecký závod RunTour Liberec. Jedná se o jeden z nejoblíbenějších závodů pro celou rodinu. Děti se můžou zúčastnit Rákosníčkova běhu na 500 nebo 1000 metrů, dospělí si poté můžou vybrat z tras dlouhých buď pět, nebo deset kilometrů. Z každého startovného navíc putuje 50 korun na konto Nadace Leontinka. Startuje se v sobotu u dětského koutku v Lidových sadech, od čtrnácti hodin děti, od šestnácti hodin dospělí.

To by nebyl prázdninový víkend, kdyby se v kraji nekonaly nějaké poutě. Můžete navštívit Mariánskou pouť v Novém Boru, která probíhá celý víkend, nebo třeba sobotní Městské slavnosti v Doksech. V rámci renesančního jarmarku na hradě Houska pak vystoupí skupina historického šermu Bohemica Sanguis a taneční uskupení Ambrosia.

Pokud si budete chtít víkendový večer zpříjemnit filmovým zážitkem, Zámecké letní kino v Lomnici nad Popelkou promítne v sobotu český film Tátova volha, v neděli marvelovku Thor: Ragnarok.

Autoři | Foto www.skotskehry.cz

Štítky Sychrov, Liberec, festival, RunTour, kultura, Evropa, Tchaj-wan, Jablonec nad Nisou, přehrada, Thor: Ragnarok, Tátova volha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tipy na víkend: Skotské melodie rozezní Sychrov, běžci rozproudí Liberec  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.