Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Které knihy liberečtí milují? Ty o svém městě a horách

Možná, že obliba knih o Liberci a horách kolem začala s legendární Knihou o Jizerských horách, možná s knihou fotografií Jizerské ticho. Každopádně Liberečané knihy o svém městě a okolí milují a dlouhodobě se zařazují k nejoblíbenějším - a to ovšem i o Vánocích. Jaké novinky připravili místní nakladatelé tentokrát? Vybírali jsme společně s Knihkupectvím Fryč.

Petr Kurtin, Jan Pikous, Marek Řeháček: Příběhy rozhleden Českého ráje

Vyprávění o krajině a putování. V povídání o rozhlednách najdete prameny v podobě historických knih a novin i vzpomínky pamětníků. Skvělý návod na veselé výlety krajinou.

Jan Šolc: Žít v Liberci - vzpomínky

Občanský aktivista, filozof, vysokoškolský učitel, poslanec, poradce Václava Havla a jak on sám o sobě říká "totální Liberečan&" Jan Šolc sepsal knihu svých vzpomínek. Historické události i slavné osobnosti, minulost i současnosti Liberce v poutavé knize.

Siegfried Weiss: O věčných proměnách lesa

„Jsem vděčný osudu, že mi bylo dopřáno prožívat proměny jizerskohorských lesů, od hlubokých tajemných hvozdů, přes pomalý zánik, nekonečné volné plochy s dalekými výhledy, po nesmělé zarůstávání holin až po nádherné sochy, vytvořené námrazou a ledem.“

Marek Řeháček: Jablonecké maličkosti

Kniha obsahuje příběhy více jak dvou desítek zajímavostí, často doplněné o nové poznatky, objevy či vzpomínky jabloneckých pamětníků. Jabloncem čtenáře provádí zkušený publicista a novinář.

Petra Laurin, Irena Nováková, Christa Petrásková Osudy Němců / Schicksale der Deutschen

Kniha, vycházející v česko-německé verzi, odkrývá osudy Němců z Jizerských hor od konce druhé světové války po současnost. Zaměřuje se na lidi, které postihl odsun, ale mapuje i životy těch, kteří z různých důvodů zůstali. Vedle osobních vzpomínek pamětníků zahrnuje obsahuje i historická fakta a souvislosti.

Jan a Šimon Pikousové, Jan Šebelka: Město Liberec

Ideální kniha pro turisty a návštěvníky Liberce, pro vaše přátele z jiných měst. Kniha krásných fotografií představuje Liberec historický i ten nejsoučasnější. Najdete v ní i krátké texty o historii, texty a popisky k fotografiím jsou také v angličtině a němčině.

Matouschkovy mapy

Nejnověji vydaná Speciální mapa Hradčanských stěn od Josefa Matouschka, mimořádného tvůrce map z první poloviny 20. století. Celkem tak jsou k dispozici již čtyři krásné historické mapy našeho kraje a blízkého okolí.

Více o knihách najdete tady.

 

Autoři | Foto Knihkupectví Fryč

Štítky Knihkupectví Fryč, knihy, Vánoce, kniha, Liberec, Jizerské hory, Marek Řeháček, Jan Šolc, Václav Havel, Josef Matouschek, Siegfried Weiss, druhá světová válka, Český ráj, rozhledna

Které knihy liberečtí milují? Ty o svém městě a horách  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.