Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Máte plány a nevíte, jak je uskutečnit? Vytvořte si tabuli vizí

Plány, sny, přání, vize. Možná jich máte spousty, možná nevíte, od které začít a ztrácíte se v nich a možná si také myslíte, proč zrovna vám by se mělo splnit to, co si přejete. Říkáte si, že nejste ničím výjimeční, nemáte dost času, peněz, kontaktů, vzdělání a tak podobě.

Jenže vaše vize, přání či plány jsou jen otázkou práce s vaším myšlením a emocemi, s vaším rozhodnutím udělat změny, s využitím potenciálu pravé a levé mozkové hemisféry. Můžete se spojit se svou vnitřní moudrostí a rozhodnout se, co skutečně v životě chcete.

„Pokud si dobře pojmenujeme svůj záměr a přesně si stanovíme cíle, které jsou v souladu s námi, podpoříme svá přání tak, aby došlo k jejich realizaci,“ říká profesionální koučka osobního rozvoje a lektorka Lenka Markovičová, která 12. května pořádá v Liberci tříhodinový workshop nazvaný Tabule vizí neboli také Vision board. „Jedná se o jednu z metod, která využívá principy pozitivní psychologie a koučinku osobního rozvoje. Pracuje se při ní s přesným stanovením cílů, záměrem, vizualizací a emočním potenciálem,“ říká koučka s tím, že Tabule vizí pomáhá nejen nalézt vnitřní potenciál, ale také skutečně a hmatatelně rozproudit události toho, co si skutečně přejeme. „Náš mozek rozumí obrazům, proto je Tabule vizí tak účinná. Je to vlastně určitá forma myšlenkové mapy. Pracujete s tím, co skutečně a opravdu chcete a co je v souladu s vámi a vaším vnitřním nastavením. Výsledky práce s tabulí vizí vás velmi překvapí.“

Důvody, proč byste mohli tento workshop navštívit, mohou být, pokud například toužíte udělat změny a nevíte jak na ně, máte své sny a přání a dříve, než je začnete realizovat, je odložíte s tím, že nevíte, jak si je splnit. Pokud byste chtěli najít své poslání, novou práci, toužíte po harmonickém vztahu a myslíte si, že si nic z toho nemůžete dovolit nebo máte strach cokoliv změnit, a přitom cítíte, že byste měli.

A co o semináři říkají klienti? „Síla vize je neuvěřitelná, ale je třeba s ní pracovat a vlastně jí porozumět, jinak není jednoduché ji využít. Na semináři jsem si hodně informací o vizích ujasnila a uspořádala a tabule vizí, kterou jsem si před rokem odnesla, už začíná nést své výsledky. Mám práci, která mě naplňuje a baví, urovnaly se mi vztahy s rodiči a dokonce jsem dostala nabídku na společnou dovolenou do jižní Francie, kam jsem si moc přála jet, ale neměla jsem s kým a sama bych nejela,“ svěřila se absolventka semináře Petra.

Workshop Tabule vizí se koná v úterý 12. 5. od 18.00 do 21.00 hodin v centru Liberce ve Studiu Gaia (vedle VZP). Pokud byste měli zájem se zúčastnit, přihlaste se na webových stránkách www.lenkamarkovicova.cz.

Napsala redakce

Štítky Liberec, Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky, Francie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Máte plány a nevíte, jak je uskutečnit? Vytvořte si tabuli vizí  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.