Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Liberecká zoo láká na nové přírůstky

Nevíte kam vyrazit? Navštivte libereckou zoologickou zahradu. Od začátku roku přibylo v chovu mnoho mláďat. K vidění tak jsou malé zebry Chapmanovy, mláďata buvolce běločelého, takina čínského, orlosupa bradatého, papouška nestor kea. Před nedávnem se také narodilo pět mláďat v přírodě silně ohroženého kozorožce dagestánského a dvě dlouhonohé samice antilopy koňské.

ZOO obohatilo chov zvířat  i zajímavými novými exempláři – chov šelem se v dubnu rozrostl o dva samce lvů berberských. Ti jsou ve věku dospívání, kdy na nich lze pozorovat růst majestátní hřívy a mizení malých skvrn na srsti, kterými se lvíčata vyznačují v raném věku.

Do pavilonu tropů přibyl pár krajty mřížkované, obrovského hada, který patří mezi rekordmany v délce a obvykle dorůstá 3 - 4 metrů. Někteří jedinci mohou dorůst i délky neuvěřitelných 9 metrů. Liberecké krajty jsou výjimečné i tím, že pocházejí z ostrova Bali. Tamní varianta tohoto plaza je v chovech velmi málo vídaná a liší se od jiných krajt specifickou barevností.

Čas letních prázdnin by pak měl být ve znamení očekávaného porodu žirafy Rothschildovy a zebry bezhřívé. Obě tato zvířata navíc v ZOO Liberec obývají jednu společnou expozici.

Štítky zoologická zahrada, příroda, Zoologická zahrada Liberec, Bali

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká zoo láká na nové přírůstky  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.