Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Učte se cizí jazyky na svém smartphonu

Kolik aplikací máš, tolikrát si člověkem. Nějak tak se to říká ne? My pro vás máme tentokrát tip na dvě aplikace, které vám pomohou s výukou cizích jazyků. Dnešní doba si totiž žádá lidi, kteří umí více než jeden jazyk.

Kvůli tomu abyste se naučili německy nebo francouzsky si ale ještě nemusíte kupovat učebnice. Základy se naučíte například i za pomoci aplikace. Podíváme se konkrétně na dva z celé řady jazykových pomocníků. První je Duolingo, která patří ke známějším aplikacím a druhou je Memrise.

Duolingo

Začneme nejdřív Duolingem. Je potřeba říci, že Duolingo má kromě aplikace i webové stránky, na kterých se můžete taktéž učit. Nicméně na smartphonu to je trochu pohodlnější. Mírnou nevýhodou Duolinga je fakt, že potřebujete umět anglicky, abyste se mohli naučit nějaký další jazyk. Všechno je totiž v angličtině. Tedy pokud se nechcete učit angličtinu, která je překládána do češtiny.

Na výběr máte z mnoha jazyků jako je například španělština, němčina, italština, francouzština, ale i méně známější jako esperanto nebo maďarština. Dalo by se říct, že Duolingo už v tomto ohledu nemůže nikdo překonat. To ale není pravda. Počkejte si na Memrise.

Výuka probíhá v jednotlivých kategoriích. Začínáte se základy a postupně se dostáváte do dalších úrovní. Na začátek se například naučíte slova jako „muž“, „žena“ apod. Následují místa, jídla a jednotlivé fráze. Za každou lekci dostanete určitý počet bodů a postupujete dál. Pokud tedy neuděláte mnoho chyb. Lekci si můžete navíc kdykoliv zopakovat. A jak lekce probíhají? Duolingo vám může dát několik druhů úkolů – napsat větu, kterou uslyšíte, přeložit větu, naučit se slovo z obrázku a vyslovit slovo. Největší výhodou aplikace je to, že je úplně zdarma. Většina jazykových nástrojů je totiž po nějaké době zpoplatněna.

Memrise

Memrise má stejně jako Duolingo i své webové stránky. Na stránkách navíc můžete najít i kurzy vytvořené uživateli a nemusí se zrovna jednat o cizí jazyky. My se ale budeme zabývat pouze jazyky. Oproti Duolingu zde nenajdete češtinu vůbec. Aplikace jsou jinak ale velmi podobné. Zaměřím se tedy hlavně na jejich rozdíly.

Prvním velkým rozdílem je to, že Memrise je zdarma jenom po nějakou dobu. Pokud chcete aplikaci využívat na plno, tak musíte platit. V Memrise jsou obrázky nahrazeny hlasem, který vám slovíčka předčítá. Jednotlivá slovíčka si projedete v každé lekci vícekrát, takže pokud patříte mezi sklerotiky, tak je pro vás Memrise lepší volbou.

Největší výhodou Memrise je velmi široká škála kurzů. Můžete se učit jakýkoliv jazyk, na který si vzpomenete. Navíc možnost hledat mezi vytvořenými kurzy je velmi užitečná. Ještě jsem zapomněl zmínit, že obě aplikace vám po nějakém čase připomenou, že byste se měli naučit další slovíčka.

Obě aplikace mají své pro a proti. Je tak na každém, kterou aplikaci si oblíbí více. A kdyby vám nevyhovovala ani jedna, tak určitě najdete mnoho dalších.

Autoři | Foto pexels.com

Štítky cizí jazyk, Duolingo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Učte se cizí jazyky na svém smartphonu  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.