Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Nakažených je v kraji 173. Přes dvacet se už vyléčilo

Počet potvrzených případů onemocnění novým koronavirem v Libereckém kraji vzrostl od pátku o další dva na 173. Vyplývá to z informací, které včera aktualizovalo ministerstvo zdravotnictví (MZCR).

Stav osmi pacientů si vyžádal hospitalizaci, z toho dva leží na anesteziologicko-resuscitačním oddělení, řekl včera mluvčí Krajské nemocnice Liberec Václav Řičář.

Na 100.000 lidí připadá v Libereckém kraji aktuálně 39 nemocných. Za epidemický práh hygienici při akutních respiračních onemocněních považují 1600 až 1800 pacientů na 100.000 obyvatel. Hygienici v Libereckém kraji nechali do pátku otestovat na nový koronavirus 2620 lidí, v 86 případech nařídili karanténu. „24 lidí už se z onemocnění uzdravilo,“ dodal Řičář.

Nejvíc potvrzených případů je v Libereckém kraji na Jablonecku - 70. Nejméně nakažených má Českolipsko, kde zatím testy onemocnění potvrdily jen u pěti lidí. Zpracování testů zajišťuje laboratoř liberecké nemocnice a od pondělí také laboratoř druhé krajské nemocnice v České Lípě.

Podle údajů, které k 8:30 aktualizovalo ministerstvo zdravotnictví, je v Česku 5735 potvrzených případů nákazy novým koronavirem. Uzdravilo se už 370 lidí, 123 jich ale nemoci podlehlo. Méně potvrzených případů covid-19 než v Libereckém kraji mají v jižních Čechách, na Vysočině a v Královéhradeckém kraji.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky ČR, koronavirus, Liberecký, Liberecký kraj, COVID-19, nemoc, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Krajská nemocnice Liberec, okres Jablonec nad Nisou, Česko, okres Česká Lípa, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nakažených je v kraji 173. Přes dvacet se už vyléčilo  |  Koronavirus  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.