Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Téměř polovina nakažených v Libereckém kraji se uzdravila

V Libereckém kraji se počet uzdravených u zjištěných případů covid-19 blíží k polovině a testování na tuto nemoc od neděle neodhalilo žádného nového nemocného. Ministerstvo zdravotnictví od začátku epidemie evidovalo k dnešnímu ránu 191 případů z Libereckého kraje.

Podle údajů krajské hygienické stanice počet uzdravených stoupl v kraji za pondělí o 24 na 87, nemocných je 101. V souvislosti s koronavirem zemřeli v Libereckém kraji tři lidé, všichni byli starší 60 let a měli jiné vážné zdravotní problémy.

Na 100.000 lidí připadá v Libereckém kraji 43 zjištěných případů, v průměru za celou zem to je 65. Za epidemický práh hygienici při akutních respiračních onemocněních považují 1600 až 1800 pacientů na 100.000 obyvatel. Za poslední týden v Libereckém kraji přibylo jen 12 nových případů a hygienici nezjistili žádné nové ohnisko nákazy.

Hejtman Martin Půta v pondělí zrušil nařízení, které zakazovalo parkování ve 24 turistických lokalitách. „Konkrétní rozhodnutí je ale na samotných vlastnících jednotlivých parkovišť, takže se může stát, že některá parkoviště zůstanou i nadále uzavřená,“ uvedl hejtman. Nabádá k opatrnosti. "Děkuji všem za pochopení a prosím, abyste i nadále dodržovali předepsanou distanční vzdálenost a nosili ochranu úst a nosu všude tam, kde je to nařízené," dodal Půta.

V celé republice testy onemocnění covid-19 potvrdily zatím u 6914 lidí. Vyléčilo se dosud 1597 lidí, tedy necelá čtvrtina. V souvislosti s koronavirem zemřelo v republice 196 lidí. Testů na koronavirus bylo v Česku provedeno 178.617, z toho v Libereckém kraji 4098. V karanténě je v kraji na základě rozhodnutí hygieniků 164 lidí. Většina nemocných v Libereckém kraji se léčí doma, v liberecké nemocnici bylo v pondělí pět pacientů, tři na infekčním oddělení a dva na ARO.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Královehradeckého kraje

Štítky ČR, koronavirus, Liberecký, Liberecký kraj, COVID-19, nemoc, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Martin Půta, Krajská hygienická stanice, Krajská nemocnice Liberec, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Téměř polovina nakažených v Libereckém kraji se uzdravila  |  Koronavirus  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.