Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kontroly v nemocnicích zatím zůstanou. Počty pacientů by se mohly vrátit k normálu

Kontrola příchozích zatím v nemocnicích v Libereckém kraji zůstane, i když objem péče postupně poroste. Do dvou týdnů by se počty pacientů mohly vrátit k normálu, řekl liberecký hejtman Martin Půta.

Například největší Krajská nemocnice Liberec doporučuje pacientům, aby si v zájmu zrychlení odbavení dopředu vyplnili tzv. třídící list. Stáhnout si ho mohou na webu nemocnice nebo ho najdou u parkovacího automatu u vstupu do areálu.

„Pacienti budou do nemocnice stále chodit přes triážové stany, stále jim bude měřena teplota, protože pořád musíme udržet nějakou míru bezpečí, nicméně nemocnice se budou postupně vracet k plánování operací v jednotlivých oborech. Panují různé názory na to, zda před každou operací testovat PCR testy každého pacienta nebo jen ty rizikové, to jsou věci, které se budou muset vyřešit v dalších dnech a týdnech. Počty pacientů v nemocnicích by se postupně měly vrátit do normálu, nicméně stále tam bude muset být zachována předběžná opatrnost,“ dodal hejtman Martin Půta.

Krajská nemocnice Liberec začala s tříděním pacientů jako první v kraji v polovině března. Ve všední dny stanem projde podle mluvčího Václava Řičáře zhruba 800 pacientů o víkendech kolem 300. V běžném provozu to ale bývá až čtyřnásobek. Proceduru tak může předvyplněný třídící list výrazně urychlit. Přesto se pacienti zřejmě frontám nevyhnou, už v současné době se fronta před stanem často v dopoledních hodinách táhne až po Husově ulici. Jen přes triážový stan se pacienti dostanou také do nemocnic v Jablonci nad Nisou a Jilemnici.

V Nemocnici s poliklinikou Česká Lípa budou od pondělí triážovým stanem procházet jenom pacienti, kteří směřují do ambulancí a poraden zřizovaných nemocnicí. Pacienty, kteří půjdou do soukromých ambulancí, zkontrolují přímo v ordinaci. „Pro všechny pacienty nadále platí, že veškerý doprovod není vpuštěn do budov s výjimkou dětí, handicapovaných, imobilních, nesvéprávných a otců u porodu či osoby žijící ve společné domácnosti s rodičkou,“ doplnila mluvčí nemocnice Kateřina Amrichová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, nemocnice, koronavirus, Liberecký, pacient, stan, Martin Půta, Liberecký kraj, Krajská nemocnice Liberec, Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s., Nemocnice Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kontroly v nemocnicích zatím zůstanou. Počty pacientů by se mohly vrátit k normálu  |  Koronavirus  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.