Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

K očkování proti koronaviru se ode dneška mohou registrovat děti ve věku 12 až 15 let

Od 1. července se k očkování proti covidu-19 mohou registrovat také děti ve věku od 12 do 15 let. Podle dat Českého statistického úřadu jich je v současné době v Česku 456 500. Očkovací centra budou moct vakcíny podávat hned. Na samotné očkování bude dítě muset doprovodit alespoň jeden zákonný zástupce. Děti budou očkovány vakcínou firem Pfizer a BioNTech.

Registrace i rezervace přes Centrální registrační systém

Registrace i následná rezervace termínu jsou možné přes Centrální registrační systém. Podle pokynů ministerstva zdravotnictví lidé nejprve po vyplnění telefonního čísla v položce „Očkování krok 1: Registrace“ dostanou první PIN kód pro přístup do registračního formuláře. Po vyplnění formuláře a zaslání žádosti dostanou zájemci potvrzení o registraci e-mailem i v SMS. Až zvolené očkovací místo vypíše volné termíny, dostanou zájemci o vakcinaci další SMS s druhým PIN kódem a identifikačním číslem pro rezervaci na očkování. S případnými dotazy se mohou lidé obracet na telefonní linku 1221.

Očkování proti covidu-19 začalo v Česku na konci loňského prosince. Jako první byli očkováni nejstarší lidé a pracovníci ve zdravotnictví. Vakcinace se postupně otevírala pro další věkové skupiny, dále pak pro chronicky nemocné či pracovníky kritických profesí.

Od začátku června se k očkování mohou hlásit lidé starší 16 let. V Česku bylo zaím podáno celkem 8,12 milionu dávek vakcín a plně naočkováno je zhruba 3,19 milionu lidí. U většiny podávaných vakcín jsou totiž pro plné naočkování potřeba dvě dávky.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, očkování, děti, očkování proti COVID-19, vakcína, Česko, Pfizer, BioNTech, Český statistický úřad, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K očkování proti koronaviru se ode dneška mohou registrovat děti ve věku 12 až 15 let  |  Koronavirus  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.