Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Pořadatelé festivalu přišli o více než milion korun, účet jim vybílil jednatel spolku

Více než milionové manko udělal kulturnímu spolku jeho jednatel, který od ledna do září loňského roku neoprávněně čerpal peníze z transparentního účtu. Případem se nyní zabývají policisté, kteří nekomentují, o jaký kulturní spolek by mělo jít. Už teď je podle nich ale jasné, že každoroční festival, který spolek pořádá, v letošním roce neproběhne.

„Fanoušci, účinkující, ale i samotní organizátoři, očekávající realizaci každoročního festivalu, tak musí přijmout fakt, že se akce letos neuskuteční,“ potvrdil mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Pětapadesátiletý jednatel provedl celkem 39 výběrů z bankomatu jemu svěřenou platební kartou, kdy z účtu vyčerpal dohromady přes jeden milion korun. Peníze poté využil pro vlastní potřebu. Poškozený spolek se proto obrátil na policii.

„Policejní komisař zahájil trestní stíhání muže, kterému sdělil obvinění ze spáchání trestného činu zpronevěry, za což mu nyní hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody od dvou do osmi let,“ uzavřel mluvčí.

Foto Dominik Svoboda

Štítky festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pořadatelé festivalu přišli o více než milion korun, účet jim vybílil jednatel spolku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.