Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Žert mohl skončit smrtí. Muž bodl svého známého do krku za to, že mu mával pohlavním údem kolem úst

Soudkyně Krajského soudu v Liberci Eva Drahotová za svou kariéru řešila mnoho kuriózní případů, ten dnešní se ale vymyká všem. U soudu se sešli dva známí, kteří před necelým rokem přebrali v jednom z barů v Mimoni. Jak už to bývá, pod vlivem alkoholu vznikají nápady, které jinak nevymyslíte a ani tehdy, konkrétně loňského 5. července, tomu nebylo jinak. Hloupý žert ale tehdy mohl stát jednoho z dvojice život.

K incidentu, který dnes řešil krajský soud, došlo v Bingo Baru v Mimoni. Tehdy jednačtyřicetiletý Zdeněk Nusbaumer znatelně přebral a přímo v baru usnul s otevřenou pusou a zakloněnou hlavou. To jeho mladšího kamaráda Milana Netolického inspirovalo k nejapnému žertu, kdy si rozepl kalhoty a začal muži „šermovat“ kolem úst pohlavním údem. V ten moment ještě netušil, že za vtip málem zaplatí životem.

O den později se mu osazenstvo baru smálo a tvrdilo mu, že měl úd svého kamaráda v puse. To Nusbaumera naštvalo natolik, že nečekaně vytáhl zavírací nožík a svého známého bodl do krku. „Pamatuji si jen, že koukám na fotbal. A pak, že ležím na chodníku a někdo mě držel,“ řekl dnes u soudu Zdeněk Nusbaumer. Samotný incident si podle svých slov nepamatuje, běžně byl totiž schopný vypít i bezmála 20 piv. Nejinak tomu bylo i v osudný den, kdy nadýchal skoro tři promile. To, že v afektu zaútočil na svého kamaráda, ho mrzí. „Omlouvám se u za to,“ dodal dnes u soudu jinak bezproblémový muž.


Bingo bar v Mimoni.

A právě k jeho čistému trestnímu rejstříku a okolnostem přihlédla i soudkyně Eva Drahotová. Muži hrozilo až osmnáct let za pokus o vraždu, u soudu ale vyfasoval „jen“ tři roky a nařízenou protialkoholní ambulantní léčbu. Bodnutý muž měl navíc štěstí v neštěstí. Jediný zásah, který schytal a zůstal mu po něm švýcarský nůž v ráně na krku, minul všechny důležité cévy. Podle znalce ale chybělo málo a nečekaný útok mohl mít fatální následky. Rozsudek není pravomocný, státní zástupkyně i obžalovaný si ponechali lhůtu na odvolání.

„Šli jsme hluboko pod zákonnou sazbu odnětí svobody, která je ve výměře od deseti do osmnácti let. Trest v trvání tří let jsme uložili s ohledem na okolnosti případu. Jednalo se o nejapný hospodský žertík, který vyvrcholil bodnutím do krku. Zvážili jsme okolnosti, kdy nám ten žertík přišel opravdu nevhodný,“ shrnula soudkyně Eva Drahotová a dodala: „Dá se pochopit, byť jsem žena, myšlení a pohnutky muže, pokud se mu stane, že usne v restauraci s otevřenou pusou a jeho kamarádi naznačují orální styk, že ho to tak rozlítí a že pak dojde k útoku na poškozeného. To však neopravňuje obžalovaného, aby na něj vytáhl nůž.“


Bodnutý Milan Netolický se podle svých slov na svého známého zlobí už jen trochu.

Možná ještě kurióznější na celém případu je to, že samotný napadený muž, svému známému přál co nejmenší trest. „Takhle jsem si to nějak představoval. Dostal menší trest, je to lepší, než kdyby dostal hodně. Příště už nebudu dělat takové srandy. Jsem si vědom toho, že už jsem nemusel být. Zlobím se na něj, ale jen trochu. Mohl mi dát pěstí nebo cokoliv jiného,“ uzavřel napadený Milan Netolický.

Foto Bezedný Frank

Štítky Mimoň, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žert mohl skončit smrtí. Muž bodl svého známého do krku za to, že mu mával pohlavním údem kolem úst  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.