Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Auto vjelo do rybníka. Řidič i spolujezdkyně se stihli dostat ven bez zranění

Jen střecha byla vidět z auta, které v pondělí odpoledne v Albrechticích u Frýdlantu sjelo do rybníka. Na místo vyrazili hasiči a jejich zásah trval tři hodiny. Kromě toho, že museli dostat auto ven z vody, také řešili únik oleje do rybníka. Oba cestující z vozu stihli bez zranění auto opustit.

„Auto se hasičům podařilo vytáhnout pomocí vyprošťovacího automobilu drážních hasičů bez dalšího úniku provozních kapalin,“ řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Po vytažení auta museli hasiči z vody dostat také přívěsný vozík na koně, který byl zaparkovaný na břehu rybníka a při nehodě byl odhozen do vody.

Do rybníka unikl z auta olej, a tak hasiči museli povolat ropný kontejner. „Nejprve zhotovili provizorní nornou stěnu u výpusti rybníka, poblíž položili také dvě sorpční hady. Na ohraničení části s potopeným vozem použili čtyřicetimetrovou nornou stěnu. Skvrnu zasypávali hydrofobním sorbentem,“ dodala mluvčí.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky rybník, Frýdlant, Albrechtice, úraz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Auto vjelo do rybníka. Řidič i spolujezdkyně se stihli dostat ven bez zranění  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.