Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policisté dopadli podvodníka. Devadesátileté seniorce ukradl 30 tisíc korun úspor

Policisté zahájili trestní stíhání podvodníka, který se v únoru vetřel do bytu devadesátileté ženy ve Vratislavicích a ukradl jí 30 tisíc korun. Třiadvacetiletý podvodníček teď všeho lituje a policistům slíbil, že stařence všechno do poslední koruny vrátí.

Muž ženě namluvil, že kontroluje odběry elektřiny a že pro ni má výhodnější nabídku. Podle podvedené vypadal slušně, a tak mu uvěřila. Jenže z bytu ji ukradl veškeré úspory a zmizel.

Policisté pak tři měsíce po muži pátrali, využili také mnoho poznatků od veřejnosti, které k jeho dopadení významně přispěly.

Asi tři týdny po tomto případu totiž lidé volali policii na podomního prodejce, který nabízel levnější elektřinu. A protože je to v Liberci zakázané, muže policisté opravdu zadrželi. A světe div se, vyklubal se z něho náš podvodník.

„Muž se policistům ke skutku doznal, usvědčily ho i na místě zajištěné stopy. Policistům přiznal, že využil příležitosti, kdy peníze potřeboval na své živobytí,“ řekla mluvčí liberecké policie Vladimíra Šrýtrová.

Žena měla doma v obálce celkem 55 tisíc, zloděj si ale odnesl třicet a zbytek jí nechal. „Kriminalistům dále uvedl, že svého činu velmi lituje a hodlá způsobenou škodu ženě postupně uhradit,“ dodala mluvčí.

Policisté ale v těchto dnech zahájili trestní stíhání pro přečin krádeže a porušování domovní svobody, za které jej může nyní soud poslat až na tři roky do vězení.

„Kromě toho bude jeho jednání související s podomním prodejem řešit příslušný správní orgán, neboť ve městě Liberci je vyhláškou města podomní prodej zakázán," dodala Šrýtrová.

Autoři | Foto Dominik Sovoboda

Štítky Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté dopadli podvodníka. Devadesátileté seniorce ukradl 30 tisíc korun úspor  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.