Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sprejer svými malůvkami zaplavil celé město, škoda jde do stovek tisíc korun

Vzpomínáte si, když jsme vás informovali o neznámém vandalovi, který na fasády v České Lípě sprejoval číslici „23“? Policisté už ví, kdo je samozvaným umělcem a jakou škodu má na svědomí. Celkem devětapadesát domů posprejoval sedmadvacetiletý mladík, který tak způsobil škodu za bezmála 300 tisíc korun.

„Za to mu nyní hrozí odnětí svobody až na jeden rok. Obviněný při výpovědi do policejního protokolu uvedl, že svého činu lituje, a že by rád škody, které způsobil, napravil. Například tím, že své čmáranice vlastnoručně odstraní. Otázkou zatím zůstává, zda o jeho nabídnutou pomoc majitelé dotčených objektů projeví zájem,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Jedná se o omítky obchodů, panelových domů, rodinných domů, garáží, ale také o sloupky oplocení, o plastové kontejnery, nájezdové můstky ke garážím a další plochy zejména na sídlišti Sever, Lada a Špičák a dále pak v Mariánské a Bulharské ulici. „Na většinu z nich nastříkal číslici "23" a jen v několika málo případech na fasády nasprejoval svou přezdívku,“ dodala mluvčí.

Vandala se podařilo kriminalistům dopadnout také díky poznatkům od strážníků městské policie. „Policisté v průběhu vyšetřování případu zjistili, že „třiadvacítky“ zaplavily město proto, že tento mladý muž vyznává hudební styl freetekno, které je historicky propojeno s číslovkou „23“ a tuto symboliku jeho příznivci propagují,“ uzavřela.

Foto Policie ČR

Štítky Česká Lípa, Špičák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sprejer svými malůvkami zaplavil celé město, škoda jde do stovek tisíc korun  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.