Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sedmdesát pobytů na záchytce? Žádný problém. Liberecká stanice má své rekordmany

Také vás někdy napadlo, jaké má liberecká zachytka rekordmany? Kolik nocí strávili na jednom z nejdražších „hotelů“ pod Ještědem? Suverénním rekordmanem je Liberečan, který na liberecké záchytce přespal už sedmdesátkrát a v krvi mu byly naměřeny i čtyři promile alkoholu. Na paty mu obstojně šlape šestatřicetiletý Českolipan, kterého vidíte na fotografii. Na liberecké záchytce zahájil před několika dny druhou desítku návštěv.

Naposledy skončil českolipský rekordman na záchytce poslední květnový den. „S 3,28 promile alkoholu v krvi si ustlal ve stínu keře při zapadajícím slunci na sídlišti Lada. Pokud by strážníci počítali i pobyty v českolipské nemocnici nebo výjezdy rychlé zdravotní služby k ošetření, kdy byl ve stavu ohrožení života, napočítali by minimálně další dvě desítky zákroků. Přesto náš muž není číslem jedna v pobytech na liberecké záchytce,“ dodala mluvčí českolipské městské policie Eva Vlastníková. Tím je už zmíněný domácí liberecký přeborník, který se na záchytce prospal již sedmdesátkrát a borce z České Lípy překonal i v hladině alkoholu v krvi o více jak jednu promile.

Svým způsobem dalším rekordmanem je pětatřicetiletý muž z Liberce, o kterém jsme vás informovali už koncem května. Ten na liberecké záchytce skončil dvakrát za necelých čtyřiadvacet hodin. Proč? Spouštěčem jeho problémů zřejmě bude jeho bývalá přítelkyně, která v obou případech hraje svou roli. Nejprve ji v pátek nad ránem potkal v jednom z barů s novým přítelem, večer se jí pak vydal hledat domů. Oba tyto příběhy pak skončily nuceným pobytem na protialkoholní stanici. 

Ne všichni za svůj pobyt na záchytce platí. Ještě v loňském roce nemocnice udávala, že částku zaplatí zhruba 22 procent klientů. Nemocnice si za pobyt účtuje 3500 korun a dalších několik set korun za toxikologické vyšetření krve. Liberecká stanice má všechno, co je potřeba. Odborné lékaře i psychiatry, samostatnou provozovnu s kapacitou deseti lůžek včetně pomocného personálu.

Záchytná stanice v liberecké nemocnici je v provozu od prosince 2012, ve stotisícovém městě se ji tehdy podařilo obnovit po 12 letech. Hlavním důvodem k jejímu opětovnému otevření byly problémy s opilými pacienti na ambulancích a nemocničních odděleních. Agresivní opilci byli schopni zaměstnat personál oddělení natolik, že se nemohl věnovat dalším pacientům. Přestavba bývalého plicního oddělení na protialkoholní záchytnou stanici přišla tehdy nemocnici na pět milionů korun. 

Foto MP Česká Lípa

Štítky záchytka, alkohol, nemocnice, Ještěd, Krajská nemocnice Liberec, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedmdesát pobytů na záchytce? Žádný problém. Liberecká stanice má své rekordmany  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.