Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Těžká nehoda před motorestem u Jablonného. Auto bylo po nárazu do traktoru úplně sešrotované

Vážným zraněním řidiče skončila nehoda osobního auta a traktoru na silnici 13 u Jablonného v Podještědí, ke které došlo v pátek. Auto i traktor se po nárazu do sebe doslova zapasovaly. Řidiče osobáku museli hasiči z auta vystříhávat. Frekventovaná silnice byla asi čtyři hodiny kompletně uzavřená.

„V osobním vozidle se nacházel těžce zraněný muž, jehož stav vyžadoval akutní lékařské ošetření. Jakmile byly muži stabilizovány základní životní funkce, začali hasiči s vyprošťováním pomocí hydraulických nástrojů,“ popsala mluvčí krajských hasičů Zdenka Štrauchová.

Silnice byla během zásahu úplně uzavřená, protože nehoda zasahovala do obou směrů. „Z vozidel uniklo větší množství ropných produktů, proto jsme si vyžádali posilovou jednotku ze Cvikova, která po příjezdu zabezpečila i plochu pro přistání vrtulníku," popsal velitel družstva profesionálních hasičů ze stanice Jablonné v Podještědí Jan Přerovský.

Po odletu vrtulníku s pacientem se hasiči zaměřili na zprůjezdnění komunikace. „Vzhledem k zaklínění vozidel do sebe to bylo technicky náročné. Nejtěžší manipulace byla s traktorem, kterému chybělo přední kolo, a další pohyb ztěžoval cisternový přívěs,“ dodala mluvčí.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky nehoda, traktor, Jablonné, HZS LK, havárie, Jablonné v Podještědí, silnice, Cvikov, Podještědí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Těžká nehoda před motorestem u Jablonného. Auto bylo po nárazu do traktoru úplně sešrotované  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.