Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pašerák léků skončil v rukou policistů, upozornil na sebe nehodou v Polsku

Spolupráce českých a polských policistů přinesla minulý týden kýžené ovoce. Při nedávné kontrole ve Václavicích odhalili čeští policisté z odboru cizinecké policie muže ze Zlínska, který vezl z Polska velké množství léků, které mohly posloužit k výrobě drog. Právě na tohoto řidiče upozornili polští policisté.

„Upozornil na sebe tím, že měl u našich sousedů v Polsku dopravní nehodu,“ řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Následná jízda do Čech se mu příliš nevyplatila. „Když řešili polští kolegové dopravní nehodu českého řidiče s vozidlem Volkswagen Passat 3C. Při tom si policisté všimli, že ve vozidle s českými registračními značkami má řidič větší množství léků. Podle množství pojali podezření, že tyto nebude mít rozhodně pro svoji potřebu,“ dodala Šrýtrová.

Dalo se očekávat, že podezřelý řidič zamíří do České republiky. Proto polští policisté kontaktovali se svým poznatkem své české kolegy. „Operační důstojník bezprostředně informaci předal hlídce cizinecké policie, která se v tu dobu zrovna pohybovala v Hrádku nad Nisou,“ doplnila mluvčí policie.

Hlídka se proto vydala z Hrádku nad Nisou do Václavic, kudy vede silnice I/35, po které měl řidič namířeno na Liberec a dál. Jeho jízda tak u obce poblíž Hrádku nad Nisou skončila. Právě tam ho policisté zastavili.

„Ve vozidle měl řidič větší množství léků s obsahem pseudoefedrinu, které slouží k výrobě drog. Policisté informovali operačního důstojníka, který na místo vyslal liberecké kriminalisty. Ti si celý případ na místě převzali,“ dodala Šrýtrová.

Řidič je podle všeho sám uživatelem drog. Test totiž potvrdil přítomnost amphetaminu v jeho těle. „Liberečtí kriminalisté ještě téhož dne zahájili proti osmadvacetiletému muži pocházejícímu ze Zlínského kraje trestní stíhání pro přečin výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu, za který mu nyní hrozí až pětiletý trest vězení,“ uzavřela mluvčí.

Foto Celní správa

Štítky Václavice, policie, drogy, kontrola, Polsko, léky, nehoda, Cizinecká policie, Zlínský kraj, výroba, Česko, Hrádek nad Nisou, Volkswagen Passat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pašerák léků skončil v rukou policistů, upozornil na sebe nehodou v Polsku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.