Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Skupinka zlodějů způsobila v areálu prodejce BMW více než čtvrtmilionovou škodu

Statisícovou škodu způsobili v pondělí brzy ráno neznámí zloději, kteří se vloupali do areálu firmy CarTec Liberec v Obchodní ulici za Géčkem. Tam se pokusili ukrást několik uskladněných kol a poškodili dvě zaparkovaná auta. Jelikož je vyrušila ostraha, nestihli nic odcizit. Škoda je i tak vyčíslena na 260 tisíc korun.

„Na pozemek vnikli poté, co poškodili oplocení areálu. Uvnitř objektu se pokusili násilím vniknout do čtyřech skladovacích kontejnerů. V těch mají zákazníci uskladněny sady kol od svých vozidel,“ shrnula mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Do třech kontejnerů se jim vloupat nepovedlo, u čtvrtého kontejneru byli úspěšní a vypáčili u něj vstupní vrata. „Z toho následně vynášeli kompletní kola včetně disků a pneumatik. Pokusili se odnést celkem šest sad kol, tedy celkem čtyřiadvacet kusů kol, všechna určená na vozidla BMW, v předběžné hodnotě 300 tisíc korun,“ dodala mluvčí.

Při přemisťování kol z kontejneru k plotu navíc odřeli zadní nárazník u vozidla BMW 320d GT, které bylo zaparkováno právě vedle kontejneru. „Dále než k plotu kola již zloději nestihli odnést, neboť je vyrušili pracovníci bezpečnostní agentury. Kromě kol, která chtěli odcizit, poškodili v areálu ještě další zaparkované vozidlo,“ uzavřela Šrýtrová. V tomto případě se jednalo o vozidlo BMW M6, u kterého prořízli vnější i vnitřní část látkové střechy a ohnuli ocelovou výztuhu konstrukce. Poté, co vlezli do auta, otevřeli si kapotu. Z vozidla nakonec nic neodcizili, přesto jeho poškozením způsobili majitelil škodu přes 230 tisíc korun.

Zpackaným vloupáním do objektu se teď zabývají policisté, kteří po zlodějích pátrají. Neznámé skupince teď hrozí až pět let za mřížemi. Škoda, kterou způsobili, přesahuje čtvrt milionu. Rychlý příjezd ostrahy ale zabránil krádeži kol v hodně 300 tisíc korun.

Foto CarTec

Štítky Liberec, vloupání, CarTec, zloděj, BMW, policie, kontejner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skupinka zlodějů způsobila v areálu prodejce BMW více než čtvrtmilionovou škodu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.