Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Pátrání po pachatelích loupežného přepadení. Zaútočili na servírku, kradli v restauraci Fary Pizza

Dvojici mužů hledá policie. Na svědomí totiž mají loupežné přepadení v hospodě Bakalář na Františkově a také krádež v restauraci Fary Pizza ve stejné čtvrti. K tomu došlo už 6. července, ale policii se pachatele stále nepodařilo najít. Proto se teď obrací na veřejnost.

Do hospody Bakalář ve Švermově ulici přišli zhruba ve dvě odpoledne. „Skupinka tří až čtyř mužů pod záminkou lsti, že je ucpané umyvadlo, které vytéká, vylákala servírku na pánskou toaletu. Když žena na toaletu přišla, chytil ji jeden z mužů za oblečení a omezil ji v pohybu a druhý muž ji prohledával,“ popsala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Podle ní jde o muže na fotografiích. Servírce se podařilo utéct a muži z místa utekli.

Jenže už o půl hodiny později přišli nejspíš stejní dva muži do restaurace Fary Pizza na Americké ulici. „Nejdříve však mladší z dvojice mužů prohledal kancelář, kde odcizil mobilní telefon Huawei P9, černé barvy, v hodnotě 9 tisíc korun. Pak už si oba muži počínali podobně jako v předešlém případě. Pod podobnou záminkou, že na toaletě neteče voda, se pokusili vylákat na toaletu servírku. Když servírka nereagovala, využili chvíle, kdy se věnovala jiným hostům a zpoza baru ji odcizili finanční hotovost ve výši 48 tisíc korun,“ řekla mluvčí.

Případem se od počátku zabývají kriminalisté, ale neúspěšně, policisté se proto nyní obracejí na veřejnost.

ČTĚTE TAKÉ: Policie hledá muže se sebevražednými sklony. Od neděle se neozval své rodině

První muž by měl být ve věku okolo 30 let, světlé pleti, vyšší hubené postavy, krátkých světlých vlasů střižených na ježka. Oblečen byl do tmavých kraťasů, šedého trika se světlým nápisem „Marine akademi“. Na nohou měl tmavou sportovní obuv s bílou podrážkou, světlé kotníkové ponožky.

Druhý muž byl světlé pleti, ve věku okolo 35 let, střední postavy, krátkých černých vlasů. Na sobě měl černé kalhoty se třemi bílými pruhy, modré triko, na něm černou košili s krátkým rukávem, černou sportovní obuv a bílé ponožky nad kotníky. Na obou rukách měl viditelné tetování.

„Pokud by někdo na fotografiích muže poznal, případně ví, kde se pohybují, ať neprodleně kontaktuje policisty prostřednictvím tísňové linky 158 nebo na kterékoliv policejní služebně,“ uzavřela Šrýtrová.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Loupež, Liberec, Františkov, Fary Pizza, Bakalář, Švermova, Americká, restaurace, policie, toaleta, Františkov (Velké Kunětice), Huawei P9, hospoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pátrání po pachatelích loupežného přepadení. Zaútočili na servírku, kradli v restauraci Fary Pizza  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.