Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Nehoda u Textilany. Opilý řidič s autem vylétl ze silnice, před policisty utíkal

Bylo krátce po osmnácté hodině, když si to na druhý svátek vánoční řidič malého fiatu šněroval ulicí kolem bývalé Textilany ve směru od centra města. Jenže řízení nezvládl a v levotočivé zatáčce vylétl ze silnice. Z místa nehody nakonec utekl, ale policisté ho zadrželi nedaleko.

„Devětadvacetiletý řidič z Prahy vyjel mimo vozovku, kde se střetl nejprve s patníkem, setrvačností porazil směrový sloupek a ve finále naboural do dopravního značení,“ popsal nehodu mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Nehodu vidělo několik svědků, kteří se řidiči vydali pomoci, jenže ten se ještě snažil auto nastartovat a když to nešlo, utekl.

„V tuto chvíli již na místo směřovaly policejní hlídky, které nedaleko místa dopravní nehody řidiče zadržely,“ doplnil mluvčí.

A hned bylo jasné, proč nezvládl řízení a proč také utíkal. „Policisté u muže okamžitě provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnosti alkoholu v dechu. Přístroj opakovaně vykazoval hodnoty přes dvě promile,“ popsal Robovský.

Po vystřízlivění si vyslechl ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. „Za to mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta,“ uzavřel mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, Textilana, Liberec, alkohol, silnice, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehoda u Textilany. Opilý řidič s autem vylétl ze silnice, před policisty utíkal  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.