Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Vykradl autobus, školní jídelnu i hospodu U Vodníka. Hrozí mu čtyři roky vězení

Libereckým kriminalistům se podařilo vypátrat muže, který má během pár měsíců na svědomí několik vloupání například do školní jídelny nebo do hospody. Způsobil škody za desítky tisíc a vzhledem k tomu, že už byl trestaný, hrozí mu až čtyři roky za mřížemi.

V polovině května 2017 se v Polní ulici vedle obchodního domu Kaufland vloupal do zaparkovaného autobusu IRISBUS, ze kterého ukradl spací pytel, sportovní tašku s horolezeckým vybavením a další věci v hodnotě bezmála 10 tisíc korun. Další škoda vznikla na poškozených dveřích autobusu, a to ve výši přes 2 tisíce korun.

Postupně se ale přišlo na další případy. Devětatřicetiletý muž nakupoval kradené věci, které pak prodával dál. Šlo například notebook, ipad a další elektroniku, která se díky policistům vrátila původním majitelům.

V polovině září loňského roku dále vnikl do školní jídelny v ulici Proboštská v Liberci, kde si z kanceláře odnesl LCD monitor, počítačovou klávesnici a sadu drobného ručního nářadí. Škole způsobil vloupáním škodu za bezmála 5 tisíc korun. Na konci září si vyrazil v Liberci, do ulice Ještědská. Během noční doby vnikl do areálu restaurace U Vodníka. „Muž překonal oplocení areálu a poté vypáčil kasičku od Jukeboxu, z níž odcizil finanční hotovost ve výši 8 tisíc korun,“ popsala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová. Další škodu v celkové výši 1 tisíc korun způsobil na poškození zařízení.

Bez povšimnutí nenechal ani v areálu terasy venkovní lednici, kterou vypáčil a odcizil z ní několik kusů uzenin v hodnotě 1 tisíc korun. Muž se dobýval i do kiosku s občerstvením, ale z kiosku naštěstí nic neodnesl.

„Obviněný muž byl v minulosti již několikrát soudně trestán převážně pro majetkovou trestnou činnost. Ani jeden z trestů, které mu soud v minulosti uložil, však nevedl zatím k jeho nápravě,“ dodala Šrýtrová.

Autoři | Foto

Štítky policie, recidivista, Liberec, krádeže, školní jídelna, Iveco Bus, Kaufland, iPad, hospoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vykradl autobus, školní jídelnu i hospodu U Vodníka. Hrozí mu čtyři roky vězení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.