Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Ve dvě ráno probudila spáče rána. Opilý mladík zaparkoval na obrubníku

Možná hecování mezi kamarády, možná alkohol, vedl mladíka k tomu, že se rozhodl po půlnoci řídit auto. Ačkoli na sedadle řidiče neměl co dělat.

Asi by mu řízení i prošlo, kdyby ovšem obyvatele České Lípyneprobudila hlasitá rána. „Dvě hodiny po půlnoci se na městskou policii obrátil oznamovatel z Komenského ulice s tím, že zde možná došlo podle zvuků k nehodě,“ uvedla mluvčí českolipské Městské policie Eva Vlastníková.

Na místo tak dorazila hlídka, která se začala po zdroji těchto zvuků pídit. Na místě našli skupinku mladíku, která se právě vzdalovala od vozidla zaparkovaného na silnici. Jak se ukázalo, původně auto řídil podnapilý mladý řidič bez řidičského oprávnění. „Tento muž najel automobilem na trávu a narazil do betonového obrubníku,“ vysvětlila Vlastníková.

Takže bylo jasné, odkud se podivné zvuky vzaly. Vrátit auto na vozovku pomohl tomuto mladíkovi kamarád, který již řidičské oprávnění vlastnil, a navíc nepil žádný alkohol.

Řidiči, tedy spíše neřidiči, se naštěstí nic nestalo. Rozhodně se ale nechoval podle pravidel a zákonů. „Mladík navíc nadýchal 1,16 promile,“ dodala mluvčí. Na místo přivolali strážníci Policii ČR, která se případem nadále zabývá.

Foto PČR

Štítky alkohol, Česká Lípa, Městská policie, Policie České republiky

Ve dvě ráno probudila spáče rána. Opilý mladík zaparkoval na obrubníku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.