Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Boleslavský OSPOD se k tragické nehodě u Mníšku nechce vyjadřovat. Liberec figuroval v případu jen okrajově

Tragická nehoda u Mníšku, která si vyžádala tři životy, a následné video zveřejněné na sociálních rozpoutávají už několik dní dlouhé diskuze. Redakce se spojila s orgánem sociálně-právní ochrany dětí, který se situací v rodině zabývá.

Včera jsme vás informovali o vyjádření frýdlantského starosty Dana Ramzera k celému případu. Ten vysvětlil, že frýdlantské oddělní sociálně-právní ochrany nefiguroval v této kauze jako kolizní opatrovník. „Pouze prováděl jednotlivé úkony, které si od něj vyžádal OSPOD Magistrátu města Mladá Boleslav a Okresní soud v Mladé Boleslavi,“ komentoval včera Dan Ramzer.

Psali jsme: Frýdlantský starosta reagoval na video týkající se tragické nehody. Chci prošetřit OSPOD, řekl

Redakce se proto obrátila přímo na OSPOD v Mladé Boleslavi, který měl tento konkrétní případ na starost. „Tento případ nám je samozřejmě znám. Nicméně momentálně je celá tragická událost v šetření Policie České republiky a dalších příslušných orgánů, proto musíme vyčkat na jejich stanovisko a závěry,“ reagovala na dotaz mluvčí města Mladá Boleslav Šárka Charousková.

Psali jsme: VIDEO: Tragická srážka popelářského vozu s osobákem možná nebyla jen nešťastnou náhodou. Podle dívky matka jednala úmyslně

Zároveň dodala, že vzhledem k věku dětí, jichž se kauza týká, se logicky k celé události nebudou více vyjadřovat. Dnes zároveň vydalo prohlášení k tomuto incidentu i město Liberec. Podle magistrátu se v médiích v posledních dnech objevily nejasné informace týkající se právě této kauzy a města. „Rádi bychom upřesnili, že magistrát města Liberec jako orgán sociálně-právní ochrany dětí není a nebyl orgánem příslušným pro výkon sociálně-právní ochrany dětí, který by prováděl přímá opatření a podával návrhy na ochranu dětí, které zemřely při tragické dopravní nehodě u Mníšku,“ sdělil Jan Král z tiskového oddělení libereckého magistrátu.

Město Liberec tak v celém případu figurovalo pouze jako procesní opatrovník pro jednání před soudem, a to z důvodu vydání předběžného opatření. „Toto opatření podal na Okresní soud v Liberci MÚ Frýdlant,“ vysvětlil Král. Po vyřešení akutní situace ale byly další záležitosti okolo dětí na Okresním soudu v Mladé Boleslavi. „Ten následně zprostil liberecký úřad funkce kolizního opatrovníka pro řízení o předběžném opatření,“ dodal Král.

Štítky OSPOD, Mladá Boleslav, nehoda, Mníšek, úmrtí, smrt, Orgán sociálně-právní ochrany dětí, Liberec, Mníšek nad Hnilcom, Dan Ramzer, Jan Král, Okresní soud v Mladé Boleslavi, magistrát, Česko

Boleslavský OSPOD se k tragické nehodě u Mníšku nechce vyjadřovat. Liberec figuroval v případu jen okrajově  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.