Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Po sociálních sítích se šíří informace o týrání a zabití koček v Jablonci. Případ vyšetřuje policie

Od brzkých ranních hodin se po sociálních sítích šíří informace o údajném týrání zvířat, ke kterému mělo dojít na Jablonecku. Případem se zabývá policie ve spolupráci s Ligou na ochranu zvířat.

„V tuto chvíli mohu pouze říci, že celý případ intenzivně šetříme,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová. Policie zahájila úkony trestního řízení, v rámci kterého by mělo dojít ke stanovení právní kvalifikace. Policejní mluvčí dále potvrdila, že na blíže nespecifikovaném místě zasahovala policie na základě oznámení. „To se týkalo nálezu mrtvých koček,“ komentovala Sochorová.

K případu vydala oficiální stanovisko Liga na ochranu zvířat. Vzhledem k tomu, že se informace o trestné činnosti na zvířatech šíří po fb jako lavina a kontaktují nás milovníci zvířat můžeme uvést pouze toto. Liga na ochranu zvířat (LOZ) ČR byla na místě zásahu s PČR. Poskytli jsme důležité informace a součinnost policii. Nyní probíhá vyšetřování a v tuto chvíli nemůžeme poskytovat další informace,“ sdělila za LOZ Dagmar Kubištová.

Muž si měl adoptovat kočky z útulků a depozit 

Podle příspěvků na sociálních sítích by měl v případu figurovat mladý muž z Jablonce Martin K. Identita osoby ale zatím nebyla potvrzena. Jako lavina se šíří fotografie tohoto muže s následujícím textem: „Pozor pro vsechny útulky, depozita a ty, kteří hledají domov kočičkam‼️‼️‼️ Apeluji a varuji před tímto zmetkem, který si s oblibou adoptuje kočičky/kotatka z útulků, depozit a jeví se jako zkušený kockar, navíc uvádí, že již doma kočičku má.“

Dále příspěvek upozorňuje na to, že mladý muž měl adoptovaná zvířata týrat a dokonce i usmrtit. „V pátek adoptoval dvě koťátka a dnes jsou mrtva. Na místo bydliště dotyčného byla přivolána policie po té,co je jela zkontrolovat paní z depozita a tento psychopat ji nechtel vpustit ani ukázat koťátka. Vše je v řešení policie,ale známe zákony, takže dokud má ten chcipak aktivni profil pište mu do zpráv.Já už to udělala,“ doplňuje autor příspěvku.

Celý případ vyvolává řadu emocí na sociálních zvířat, zejména mezi milovníky zvířat. V některých komentářích se údajný viník obhajuje tím, že trpí schizofrenií. Zájem o kočky ze strany mladého muže dokládá i vedoucí libereckého spolku Šance zvířatům Františka Zverková, která napsala: „Do Šance zvířatům také psal, naštěstí jeho chování bylo tak divné, že jsme ho odmítli (chci teď hned dvě koťata, přivezte mi je, nezájem o to, jaká..., pohlaví atd.)“

Liga na ochranu zvířat v souvislosti s tímto případem žádá majitele koček, kteří hledali nový domov pro svá zvířata, o informaci, pokud se na ně také obrátil nějaký mladý muž z Jablonecka. „Dále prosíme kočičí depozita, útulky, jestli poslední dny, týdny, měsíce neumístili kočky k adopci do Jablonce. Kontaktujte LOZ ČR nebo útulek Dášenka,“ dodává Kubištová.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dagmar Kubištová/LOZ ČR

Štítky týrání, krimi, policie, kočka, sociální síť, Jablonec, okres Jablonec nad Nisou, Dagmar Burešová, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po sociálních sítích se šíří informace o týrání a zabití koček v Jablonci. Případ vyšetřuje policie  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.