Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Kvůli mobilu surově zbili bezdomovce. Ukázalo se, že jde o známé firmy

Policejní hlídka musela zasáhnout minulé úterý v České Lípě. Načapala totiž dva mladíky, kteří si udělali z místního bezdomovce boxovací pytel. Šlo jim o jeho mobilní telefon.

O kruté probuzení spícího muže bez domova se postarali dva mladí lupiči, kteří v okolí kontejneru, kde bezdomovec spal, kolem jedné hodiny ranní hledali nedopalky z cigaret. Nevynechali ani popelnice, což se stalo spáči osudným. Mladíci ho totiž od vidění znali a moc dobře věděli, že vlastní mobilní telefon. Jeden z nich tedy pronikl do bezdomovcovy provizorní ložnice a začal ho bít a šlapat po něm, přičemž se hlasitě dožadoval telefonu. Ostřílený muž ulice byl ovšem obezřetný a mobil se mu povedlo před násilníky schovat. Při útoku ovšem přišel o svůj tabák, cigaretové papírky i nabíječku k ukrytému telefonu. To ovšem útočníkům nestačilo a svůj nátlak začali stupňovat. Naštěstí přispěchala na pomoc policejní hlídka, která mladíky zadržela.

Oba lupiči byli již obviněni a můžou si odpykat až desetiletý trest. „Vzhledem k tomu, že se jedná o majetkové recidivisty, kteří se na svých trvalých adresách nezdržují, podal vyšetřovatel státnímu zástupci podnět k jejich vazebnímu stíhání. U těchto delikventů spatřoval hned všechny tři vazební důvody. Obával se toho, že by na svobodě v obdobném chování pokračovali, trestnímu stíhání se snažili vyhnout a svou oběť zastrašovali,” uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková. Do vazby je nakonec poslal českolipský okresní soud.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky policie, Česká Lípa, bezdomovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli mobilu surově zbili bezdomovce. Ukázalo se, že jde o známé firmy  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.