Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policisté budou vidět. Poslední prázdninové dny bude více kontrol nejen na dálnicích

Za necelý týden se školáci na základních a středních škol vrátí do lavic. Policie jako každý rok chystá na poslední prázdninový víkend zvýšený dohled na silnicích v celé republice, takže i v Libereckém kraji.

„Od čtvrtka do soboty se řidiči častěji setkají s policejními hlídkami na dálnici procházející Olomouckým krajem. Kontrola se zaměří hlavně na dodržování nejvyšší povolené rychlosti, dálniční známky, používání zádržných systémů a telefonování za jízdy,“ prozradila vrchní komisařka PČR Marta Vlachová.

Vytipovaná vozidla budou hlídky „Auto-teamu“ stahovat na bezpečná parkoviště, kde policisté provedou kontroly dokladů, dechovou zkoušku, kontrolu technického stavu vozidla apod.

Současně bude od 28. až 30. srpna probíhat na všech silnicích bezpečností akce „Bezpečný návrat z prázdnin“. „Akce je zaměřená na všechny účastníky silničního provozu. Policisté budou kontrolovat rychlost, všeobecné dodržování dopravních předpisů, používaní bezpečnostních pásů a zádržných systémů určených pro děti, alkohol za volantem, technický stav vozidel. Cyklisté a chodci, kteří jsou nejzranitelnějšími účastníky silničního provozu, jsou také součástí kontrolní cílové skupiny,“ řekla Vlachová.

A jakmile začne školní rok, bude probíhat preventivní akce pod názvem „Zebra se za tebe nerozhédne“. Policisté u škol připomenou nejen dětem, ale i jejich rodičům, jak správně přecházet silnici a jak se chovat bezpečně v silničním provozu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Luboš Vrabec

Štítky policie, kontroly, bezpečností akce, silnice, prázdniny, Liberecký kraj, silniční provoz, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté budou vidět. Poslední prázdninové dny bude více kontrol nejen na dálnicích  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.