Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Driftováním se baví desítky řidičů. Zábavná jízda ale může skončit pokutou nebo nehodou

Zasněžené a místy ledovaté silnice lákají řidiče k zábavným, avšak nebezpečným kouskům a hrám. Driftování v zatáčkách ale může přijít řidiče pěkně draho.

„Po vzoru protagonistů známých filmů usedají za volanty svých plechových miláčků řidiči, jejichž zkušenosti se řízením silného vozu jsou však na hony vzdáleny filmovým hvězdám,“ komentoval policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Už jen samotným „blbnutím“ na silnici se řidiči dopouští hned několika přestupků. Zábava se navíc může velmi rychle změnit v nebezpečnou situaci nebo dokonce tragédii. „Driftující řidiči nerespektují jízdu v jízdních pruzích a přejíždějí do protisměru, ignorují dopravní značení, ohrožují ostatní účastníky silničního provozu a nechovají se k nim ohleduplně a ukázněně,“ uvedl Robovský s tím, že tito hazardéři si ke svým hrám navíc častokrát volí vozidla ve špatném technickém stavu.

K podobnému případu bezohledné a nebezpečné jízdy byli přivoláni policisté i před pár dny na Jablonecku, kdy hned několik vozidel řádilo na silnici mezi Desnou a Horním Polubným. „Hlídka na místě zastavila jeden ze sportovních automobilů a sedmadvacetiletému řidiči udělila pokutu ve výši patnáct set korun,“ sdělil Robovský.

Mnoho dalších řidičů zkontrolovali policisté v první polovině ledna také kolem Ještědu, právě tato lokalita bývá driftaři hojně vyhledávána. A jak policie informovala, kontroly ve vybraných lokalitách budou probíhat i nadále.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Brněnská Drbna

Štítky Liberecký, driftování, řidiči, policie, silnice, okres Jablonec nad Nisou, Desná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Zapadlo

Tvl kdo nedriftuje, jako by nejel. Co to tady plácáte ???

Čtvrtek, 28. ledna 2021, 20:44Odpovědět

Driftováním se baví desítky řidičů. Zábavná jízda ale může skončit pokutou nebo nehodou  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.