Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Harrachově hořel vlak, provoz na trati je již obnoven

V Harrachově na Mýtinách dnes zasahovali hasiči u požáru vlaku. Naštěstí se událost obešla bez zranění. Provoz na trati byl již obnoven.

Požár vlaku byl ohlášen v 11:16. „Při zásahu byl využit i speciální nástroj Cobra, jehož vodní paprsek dokáže nejen hasit, ale také proříznout různé materiály,“ komentovala Kateřina Štajncová, zástupkyně mluvčího HZS LK.

Požár si vyžádal zastavení provozu na trati. „Ten byl obnoven v 14:20,“ sdělila na dotaz redakci Radka Pistoriusová ze Správy železnic. Požár zachvátil střechu vlaku. Hasiči proto museli rozebrat plášť vlakové soupravy. „Jednotky se snažily dohledávat skrytá ohniska pomocí termokamery, což ale nebylo ve střeše tvořené z více plášťů vůbec snadné,“ řekla Štajncová. Požár se podařilo lokalizovat v 12:41 a jeho likvidace byla dokončena ve 14:20. 

Vlakem v té době naštěstí nikdo necestoval a zraněn nebyl ani nikdo z personálu Českých drah. Na místě zasahovali hasiči s technikou z Jablonce, Tanvaldu, Liberce, Harrachova a jednotky požární ochrany Správy železnic.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky Harrachov, vlak, požár, hasiči, Správa železniční dopravní cesty, Mýtina, Liberecký kraj, Northrop YF-17, České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Harrachově hořel vlak, provoz na trati je již obnoven  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.