Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policisté pátrají po černém SUV. Srazilo se s motorkou, řidič ujel

Českolipská policie pátrá po řidiči černého Volkswagenu Touareg, který se v sobotu odpoledne u Svitavy na Českolipsku střetl s motocyklistou a z místa ujel. Ani nezastavil, nemohl přitom vědět, zda je motocyklista, který skončil i se svým strojem na zemi, v pořádku, řekla krajská policejní mluvčí Ivana Baláková. Policie proto žádá veřejnost o pomoc při pátrání po černém SUV, které má nabouraný levý bok. Informace mohou lidé podat na tísňovou linku 158.

Nehoda se stala dnes kolem 13:30 na silnici z Velenic na Svitavu, kudy jel devětatřicetiletý motocyklista spolu s dalšími dvěma motorkáři. „Jel první. V pravotočivé zatáčce zhruba 50 metrů před cedulí obce Svitava se proti němu v jeho jízdním pruhu objevilo černé SUV. Vyjelo ze svého pruhu a jelo prostředkem na něj. Je to úzká silnice a motocyklista neměl kam uhnout, takže došlo k bočnímu střetu," popsala událost policejní mluvčí.

Ránu při nárazu slyšeli podle Balákové i místní, kteří vyběhli na silnici a díky nim policie ví, o jaké auto šlo. „Motocyklista spadl po nárazu na silnici a zůstal tam ležet. Byl ale dobře oblečený, takže není vážně zraněný, utrpěl jenom odřeniny. To ale řidič auta vědět nemohl," dodala. Řidič SUV musel podle policejní mluvčí o srážce vědět, přesto pokračoval dál bez zastavení.

Není to jediná nehoda, kterou vsobotu policie na Českolipsku řešila. S osobním autem se střetl motocyklista také na silnici I/9 u Jestřebí, další motocyklista havaroval na silnici druhé třídy u Sloupu v Čechách. Podle mluvčího zdravotnické záchranné služby Michaela Georgieva byla ale ve všech případech zranění jen lehká. Platí to i pro cyklistu, který havaroval v Hamru na Jezeře.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, nehoda, motocykl, Českolipsko, SUV, silnice, policie, Svitava, okres Česká Lípa, Volkswagen Touareg, Velenice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté pátrají po černém SUV. Srazilo se s motorkou, řidič ujel  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.