Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zloděj ukradl seniorce z kabelky přes osmdesát tisíc. Policie hledá důležitého svědka

Liberečtí policisté pátrají po totožnosti muže, kterého zaznamenalo hned několik kamer. Svým svědectvím by totiž mohl pomoci objasnit případ krádeže nemalé finanční hotovosti.

Jedná se o muže ve věku kolem 40 let, střední postavy a snědé pleti. Na sobě měl oblečenou šedou košili s dlouhým rukávem a s černými knoflíky, měl tmavě modré upluté kalhoty. Na nohou měl tmavé tenisky a přes rameno černou pánskou kabelu. Muž má prošedivělé tmavé vlasy o délce přibližně 5 cm, po stranách více vyholené. Velmi pravděpodobně se jedná o osobu cizí státní příslušnosti s poměrně dobrou výslovností češtiny s výrazným východním přízvukem.

Zatím neznámý pachatel okradl seniorku 15. července v obchodním domě Plaza. Z kabelky ji odcizil 85 tisíc korun v hotovosti. Muže, jehož popis je uveden níže, zaznamenaly průmyslové kamery již v době, kdy poškozená seniorka vybírala hotovost na poště v Liberci. Aniž by on sám využil služeb instituce, po ženině odchodu z pošty odešel také,informoval mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Neznámému pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Další kamery zaznamenaly stejného muže i v Plaze v době, kdy tam byla také poškozená seniorka. Podle policistů se muž může vyskytovat ve větších městech po celé České republice. K pohybu zřejmě využívá hromadnou dopravu.

V souvislosti s tímto případem se policisté obrací nejen na muže, ale také případné svědky. Ti se stejně jako hledaný muž mohou obrátit na policii prostřednictvím linky 158, telefonního čísla 974 467 100 nebo mohou zamířit přímo na služebnu v centru Liberce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Liberecký, policie, pátrání, svědek, krádež, Plaza, Liberec, hotové peníze, videokamera, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj ukradl seniorce z kabelky přes osmdesát tisíc. Policie hledá důležitého svědka  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.