Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Neděle ve znamení nehod motorkářů. Pět se jich zranilo, pro dva letěl vrtulník

Jeden z posledních hezkých víkendových dní vylákal na silnice i mnoho motorkářů. A bylo to znát i na počtu nehod. V Libereckém kraji se dnes zranilo pět motocyklistů, dva do liberecké krajské nemocnice přepravil vrtulník. Pro záchranáře to byl nezvykle velký počet výjezdů kvůli nim, řekl krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Výjezdů k nehodám motorek totiž bývá mnohem méně. „Když už vyjíždíme ke zraněnému motorkáři, tak to bývá jednou dvakrát denně," dodal mluvčí záchranky.

Středně těžké a až těžké zranění utrpěl dnes dopoledne motocyklista, který havaroval nedaleko Sychrova na silnici R35. Vrtulník tam podle Georgieva přistát nemohl, na traumacentrum do Liberce ho tak vezla sanita. Obdobně vážné zranění utrpěli odpoledne další dva motocyklisté, které na liberecké traumacentrum přepravil vrtulník. Jeden z nich narazil do stromu v Jablonci nad Nisou a druhý havaroval v Jablonném v Podještědí na silnici první třídy 13. Silnice pak byla po dobu zásahu zcela uzavřená. 

Další dva motocyklisté utrpěli při nehodách na Českolipsku lehké zranění, jednoho sanitou záchranáři převezli do českolipské nemocnice a u druhého stačilo ošetření na místě.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK

Štítky nehoda, zranění, Liberecký kraj, motorky, havárie, silnice, úraz, Jablonné v Podještědí, Liberec, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neděle ve znamení nehod motorkářů. Pět se jich zranilo, pro dva letěl vrtulník  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.