Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zloději rozebrali a ukradli altán nad Chrastavou, škoda je čtyři sta tisíc

Před čtyřmi lety byl v rámci česko-polského projektu postaven na Výhledech nad Vítkovem u Chrastavy dřevěný altán. Ten nyní zmizel. Zloději ho kompletně rozebrali a ukradli. Škoda se vyšplhala na skoro čtyři sta tisíc. Po altánu zbyla jen základová deska.

„Altán byl vybudován v rámci projektu česko-polská Hřebenovka jako hlavní součást české části projektu partnerských měst Chrastava a Lwówek Śląski. Bohužel jsme se přesvědčili, že lidský odpad dokáže ukrást prakticky cokoli,“ uvedl starosta Chrastavy Michael Canov.

Lokalita je vyhledávanou turistickou lokalitou, v roce 2014 zde město vybudovalo ptačí pozorovatelnu, o tři roky později pak altán. Jeho zmizení oznámili na městskou policii svědci. „Pravděpodobně šlo o organizovanou skupinu, která si celou věc připravila a nejspíš v noci altán odvezla,“ uvedl Jakub Dvořák z chrastavského městského úřadu.

Podle něj nejde o první podobnou krádež v Chrastavě. „Podobnou situaci jsme řešili zhruba před rokem, kdy došlo k odcizení střechy menšího altánu, pachatele se nepodařilo zjistit,“ dodal.

Krádež altánu nepříjemně překvapila obyvatele Chrastavy. „Moc rádi jsme si tam vždy sedli s velkou partou dětí a nemuselo být zrovna krásně a altán poskytl zázemí pro odpočinek i hry. Byl fakt veliký,“ uvedla například Jitka Hübnerová.

Po zlodějích pátrá policie. „Kdokoli z turistů či návštěvníků uvedeného místa zaznamenal v blízkosti altánu osoby, které stavbu demontovaly, ale také mechanizaci, která byla zapotřebí k odvozu materiálu, aby se nám ozval. Zároveň uvítáme informace, které by nám více upřesnily období, v jakém ke krádeži došlo," uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský. Podle něj může za krádež hrozit zlodějům až pět let vězení.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Chrastava

Štítky zloději, Chrastava, vítkov, výhledy, altán, projekt, krádež, Michael Canov, Jakub Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pátek Neděle

Tak to už je druhá krádež kolem altánu. První byla, že cena altánu byla 400tis. To bude asi to ( Já na bráchu a brácha na mě... )

Středa, 1. prosince 2021, 12:36Odpovědět

Zloději rozebrali a ukradli altán nad Chrastavou, škoda je čtyři sta tisíc  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.