Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zloději v Liberci se zaměřovali na kola. Ze sklepů ukradli hned čtyři

Policisté v Libereckém kraji vyšetřují dva velmi podobné případy vloupání, které má na svědomí pravděpodobně stejný pachatel nebo pachatelé.

Nejenže obě vloupání jsou velmi podobná, ale navíc k nim došlo jen několik desítek metrů od sebe. „Jednalo se o společné sklepní prostory panelového a bytového domu v libereckém Františkově,“ informoval policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

V polovině prosince si ze sklepů odnesl pachatel nebo skupinka zlodějů hned čtyři jízdní kola a další cyklistické vybavení v hodnotě více než 66 tisíc korun. „V obou případech policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež, za který může pachateli, v případě odsouzení, hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta,“ informoval mluvčí.

V souvislosti s tímto případem policisté doporučují, aby lidé své věci ve sklepních nebo společných prostorách pravidelně kontrolovali a nepodceňovali jejich zabezpečení. „Pro ochranu svého majetku udělejte více, než je běžný standard, o kterém si myslíte, že by mohl být dostačující. Vždy se vyplatí přikoupit nějaký ten zámek navíc. Vždy se vyplatí investice do zabezpečení objektu. Zkrátka, buďte pečlivější a obezřetnější, vždyť jde o váš majetek. Pamatujte, že zabezpečení je tak silné, jako jeho nejslabší článek,“ připomněl Robovský s tím, že v případě krádeže nebo pokusu o ni by měli lidé okamžitě volat policii a nemanipulovat s ostatními věcmi.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Liberecký, zloděj, krádež, Liberec, Liberecký kraj, Františkov (Velké Kunětice)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloději v Liberci se zaměřovali na kola. Ze sklepů ukradli hned čtyři  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.