Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Jizerkách zkolaboval běžkař. Policisté už vědí, kdo to je

Náročný zásah mají za sebou záchranáři v Jizerských horách. V oblasti Kořenova v neděli odpoledne zkolaboval běžkař. Přímo na místě pak probíhala resuscitace. Muže ve vážném stavu převezli záchranáři do nemocnice, policie poté pátrala po jeho totožnosti, protože u sebe neměl žádné doklady. Nyní už ale ví, o koho jde.

Svědci ihned kontaktovali dispečink linky 155 a ten pak přivolal k pacientovi členy Horské služby. „Než jsme dojeli, poskytovali ostatní běžkaři muži nepřímou masáž srdce za telefonické koordinace se Zdravotnickou záchrannou službou. My jsme na místě dál pokračovali v resuscitaci a nasadili externí automatizovaný defibrilátor,“ přiblížil dění na běžecké trati René Mašín, zasahující člen a zároveň náčelník Horské služby ČR.

Defibrilátor doporučil jeden výboj a poté se pacientovi obnovila srdeční činnost. „Naši záchranáři zatím na skútru přivezli lékaře ZZS, který si pána převzal. Poté jsme jej připravili k transportu a šetrně dopravili naší terénní technikou k čekajícímu sanitnímu vozu,“ doplnil Mašín s tím, že sanitka pak pacienta převezla k dalšímu ošetření do nemocničního zařízení.

Běžkaře poté přijala liberecká nemocnice. Muž u sebe neměl žádné doklady. Je mu mezi padesáti až šedesáti lety, je 175 centimetrů vysoký, robustnější postavy. Jeho totožnost se snažili objasnit policisté, kteří se obrátili i na veřejnost. „Pokud víte o někom, kdo si vyrazil na Jablonecko na běžky a dosud se domů nevrátil, kontaktujte nás prosím na lince 158. Se žádostí o zjištění totožnosti muže, který je v bezvědomí v péči liberecké nemocnice, se na nás obrátili lékaři,“ dodala policejní mluvčí Ivana Baláková.

Podle ní se totožnost muže podařilo zjistit. „Totožnost zdravotně indisponovaného muže, který v neděli zkolaboval na běžkařské trati, se nám s přispěním veřejnosti podařilo zjistit," dodala.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Horská služba Jizerské hory

Štítky jizerky, lyžař, běžky, rejdice, Kořenov, horská služba, policie, Jizerské hory, běh na lyžích, pacient, Krajská nemocnice Liberec, Horská služba České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

V Jizerkách zkolaboval běžkař. Policisté už vědí, kdo to je  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.