Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V domě v Kateřinkách vybuchla propanbutanová láhev. Deset zraněných, jeden vážně

, aktualizováno 27. ledna 2022, 8:52

Dnes ráno vyjely složky IZS do ulice Kateřinská. V jednom z bytových domů došlo k výbuchu propanbutanových lahví. Komunikace je nyní uzavřena. Na místě bylo celkem deset zraněných. U jednoho jsou vážná, má popáleniny. Vrtulník ho transportoval do pražské nemocnice na Vinohradech.

„Další pacient se nadýchal a má středně těžký úraz, ten je transportován do liberecké nemocnice. Dále tady máme několik nadýchaných osob, které jsou také převáženi k dalšímu vyšetření do liberecké nemocnice. A nadále tady zasahujeme a budeme mít další pacienty, ale nejspíš by se mělo jednat už jen o lehké nadýchání," uvedl v 8:30 mluvčí záchranky Michael Georgiev.

„Oznámení jsme přijali před půl osmou ráno,“ informoval policejní mluvčí Vojtěch Robovský. U požáru zasahovali hasiči, kteří vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu. Požár se podařilo lokalizovat během dvaceti minut. „Hasiči zachránili čtyři osoby, ostatní opustili objekt samovolně před příjezdem jednotek,“ uvedli hasiči na Twitteru.

Podle policie je na místě jedna zraněná osoba. Z domu bylo evakuováno celkem 15 osob. „Na místo jsme vyslali policejního psovoda se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání akcelerantů hoření," dodal mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK

Štítky požár, výbuch, krimi, policie, hasiči, kateřinky, Liberec, Vinohrady, Krajská nemocnice Liberec, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

V domě v Kateřinkách vybuchla propanbutanová láhev. Deset zraněných, jeden vážně  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.