Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V noci zasahovali hasiči u požáru roubenky na Polevsku. Vyhlášen byl druhý stupeň poplachu

V noci byly hasičské jednotky vyslány do obce Polevsko na Českolipsku. Před půl čtvrtou ráno zde došlo k požáru poloroubeného objektu.

K požáru roubené chalupy do Polevska vyjížděli v noci na dnešek hasiči na Českolipsku. Museli kompletně rozebrat svrchní vrstvu střechy, protože střecha byla dvouplášťová, a teď dohledávají a dohašují skrytá ohniska, řekla ráno mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Eva Klímová. Objekt byl podle ní v době požáru prázdný, příčiny ani výši způsobených škod zatím hasiči neznají.

Požár rekreační chalupy byl podle Klímové na operační středisko nahlášen krátce před 03:30, zhruba po dvou hodinách se oheň podařilo lokalizovat. „Jednalo se o požár v zadní části poloroubeného rekreačního objektu, který se rozšířil do půdních prostor a do střešního pláště," popsala požár mluvčí.

Hasiči kvůli rozsahu vyhlásili druhý stupeň poplachu. Kvůli skrytým ohniskům museli hasiči rozebrat konstrukci dvouplášťové střechy.

„Objekt byl prázdný, majitelé podle našich informací v úterý odjeli," doplnila Klímová. Na místě museli hasiči nejprve objekt odpojit od elektrické energie. Do hašení půdních prostor pak nasadili speciální hasicí zařízení CCS Cobra, které dokáže pomocí vodního paprsku proříznout různé materiály, rozprašovat vodu a vytvářet vodní mlhu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS LK

Štítky Českolipsko, hasiči, Polevsko, roubenka, požár, okres Česká Lípa, střecha, chalupa, Liberecký kraj, Hasičský záchranný sbor

V noci zasahovali hasiči u požáru roubenky na Polevsku. Vyhlášen byl druhý stupeň poplachu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.