Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Padesátnice vykrádala garáže. Původní visací zámky nahrazovala vlastními

Policistům se podařilo dopadnout ženu, která má na svém kontě víc než desítku krádeží. Ve svých devětapadesáti letech se rozhodla, že se obohatí na úkor ostatních. A to dokonce tak drzým způsobem, že poté co vykradla garáž, nahradila původní zámek vlastním, kdyby se snad chtěla ještě pro něco vrátit.

Žena původně z Teplicka má na svědomí minimálně dvanáct krádeží na Turnovsku. „Vždy si vyhlédla garáž, na které byl umístěný obyčejný visací zámek. Ten následně nezjištěným způsobem odstranila a násilně vstoupila do objektu, ze kterého odcizila vše, co mělo nějakou hodnotu,“ přiblížila mluvčí policie Adéla Fialová.

Mezi mnoha předměty, které si zlodějka přivlastnila, byly například lyže, dílenský svěrák nebo zimní řetězy. A uchráněny nezůstaly ani litá kola s pneumatikami nebo malý motocykl. „Nejkurióznějším na celém jednání pachatelky však byla skutečnost, že poté, co z objektu sejmula původní zabezpečení ve formě visacího zámku, tento si v převážné míře z místa odnesla a při odchodu, kdy už byla značně obtěžkána nabytým lupem, místo opětovně zajistila zámkem novým, který naopak přinesla,“ komentovala Fialová.

Krádežemi způsobila žena škody za bezmála 180 tisíc korun. V případě odsouzení jí hrozí až pět let za mřížemi.

Nejspíše se tak žena snažila zamaskovat, že v dané garáži nemá co dělat. Navíc se tak mohla do garáže vrátit, pokud by jí zde ještě něco padlo do oka. Stopy a získané důkazy postupně dovedly policisty k pachatelce. „Zaměřili se totiž na webové portály, kde dochází k bazarovému prodeji zboží a záhy byli úspěšní a několik kusů odcizených předmětů zde nalezli,“ dodala mluvčí.

Zlodějku policisté dopadli ve chvíli, kdy se snažila opustit Turnovsko. A ke své smůle si jízdou za volantem ještě přitížila, protože měla platný zákaz řízení. Nyní je tak obviněna z krádeže i maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Semilsko, Turnovsko, zlodějka, zámek, garáž, krádež, okres Teplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Padesátnice vykrádala garáže. Původní visací zámky nahrazovala vlastními  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.