Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Honička u Jítravy. Ujíždějící auto zastavil až zastavovací pás, silnice byla uzavřená

Od Doks až k Jítravě pronásledovali policisté v pátek brzy ráno auto, které ujelo od beznínové pumpy bez placení. Vozidlo nakonec zastavil až zastavovací pás, který policisté umístili na silnici I/13 v místě nově budovaného přechodu pro zvířata. Na místě policie zadržela jednoho muže, po dalších dvou pátrá. Silnice pak byla několik hodin uzavřená, což způsobilo velké komplikace pro řidiče.

Policisté oznámení o autu, které ujelo od benzínky v Doksech bez zaplacení, přijali v půl čtvrté ráno. Posádka auta natankovala za 2900 a ujela. Šlo o Audi A6 s cizí poznávací značkou. „Operační důstojník okamžitě do terénu v dané lokalitě vyslal několik hlídek. Jedna z nich, a to z Obvodního oddělení v Jablonném v Podještědí vyjela na silnici číslo 13 ve směru na Liberec, kde ujíždějící vozidlo spatřila,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Policisté začali vozidlo pronásledovat. „V té době již operační důstojník začal koordinovat ostatní policejní hlídky směrem pohybu ujíždějícího vozidla,“ dodala mluvčí.

Policie pak k zastavení auta použila zastavovací pásy, které umístila v místě budovaného přechodu pro zvěř. „Z takto zastaveného vozu následně dvě osoby utekly a jednoho člena posádky se podařilo policistům zadržet. Jednalo se o 21letého mladíka cizí státní příslušnosti,“ popsala Sochorová.

Policisté u něj provedli dechovou zkoušku na alkohol a orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek. „Dechová zkouška byla negativní a výsledek testu na OPL ukázal pozitivně na pervitin,“ řekla mluvčí.

Hlídky nyní po řidiči a jeho spolujezdci pátrají. Silnice pak byla kvůli šetření nehody uzavřená, což zkomplikovalo dopravu v místě. „Objízdná trasa tehdy vedla přes Dolní Suchou,“ dodala Sochorová.

Policisté i kriminalisté nyní šetří veškeré související okolnostmi celé události. „Kvalifikace jednotlivých skutků je předmětem tohoto šetření, které je v tuto chvíli na samém začátku,“ uzavřela Sochorová.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, Jítrava, honička, silnice, Audi A6, Jablonné v Podještědí, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Monika Švarcová

Hm, tak už vím, proč jsem ráno přišla pozdě do práce! Auto zastavili až kousek od Bílého Kostela. Podle zpráv v rádiu, se na stejném úseku stala dopoledne ještě 1 nehoda.

Pátek, 4. listopadu 2022, 13:43Odpovědět

Honička u Jítravy. Ujíždějící auto zastavil až zastavovací pás, silnice byla uzavřená  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.