Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Žena chtěla odvézt kočárek s dítětem uvnitř, je obviněna z únosu

Okamžiky plné děsu si musela prožít matka malého dítěte v Jablonci nad Nisou. Kočárek i miminkem uvnitř se jí totiž pokusila odvézt jednačtyřicetiletá bezdomovkyně. Díky všímavosti lidí se jí to, ale nepovedlo a policie ji již obvinila z trestného činu únosu.

Událost se odehrála v půlce února v Jablonci nad Nisou, v areálu zdejší nemocnice. Kolem desáté dopolední tady odstavila žena svůj kočárek se spícím dítětem u dveří do kiosku a zašla dovnitř nakoupit. U kočárku se však objevila neznámá žena, využila tohoto krátkého momentu, nejprve nahlédla do kočárku, kde viděla spící dítě, a následně kočárek vzala a začala s ním od obchodu odjíždět.

„Toho si naštěstí všiml recepční z nemocnice, který obviněnou od vidění zná, a okamžitě zakročil, aby zamezil tomu, že by s kočárkem odjela z areálu a také z obchodu hned přivolal matku dítěte. Oběma se podařilo zamezit dalšímu jednání obviněné,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Bezdomovkyně ale z míst odešla a policisté po ní ihned vyhlásili pátrání. Zadržet se jim jí podařilo až následující den v Turnově na vlakovém nádraží.

„Obviněná nebyla schopna během výslechu policistům vysvětlit, proč kočárek s dítětem u nemocnice chtěla odvézt. Dále jsme zjistili, že tato žena byla již v minulosti pravomocně soudy sedmkrát odsouzena, a to převážně za majetkovou trestnou činnost. Navíc je v současné době u jabloneckého soudu podán ještě jeden návrh na potrestání pro přečin krádeže, kterého se dopustila 27. ledna letošního roku a o kterém nebylo dosud rozhodnuto,“ přiblížila minulost stíhané ženy policejní mluvčí. Jediné, co obviněná policistům byla schopna sdělit, bylo to, že denně popíjí alkohol, má s ním problémy a v minulosti byla také uživatelkou drog.

S ohledem na všechny delikty ženy podal komisař okresnímu státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněné do vazby. Státní zástupce následně k Okresnímu soudu v Jablonci nad Nisou podal návrh na vzetí obviněné do vazby. Soudce však v rámci vazebního zasedání již tento návrh neakceptoval a obviněnou propustil ze zadržení na svobodu.

Ženě nyní za spáchání uvedeného trestného činu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto David Zouhar

Štítky únos, dítě, obviněná, Jablonec nad Nisou, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena chtěla odvézt kočárek s dítětem uvnitř, je obviněna z únosu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.