Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Mám nemocné dítě a nouzi, pomozte. Podvodnice vylákala z mužů miliony

Více než dva miliony korun vylákala z mužů dvaatřicetiletá žena z Liberecka. Vymýšlela si různé dramatické příběhy, jimiž přesvědčovala své oběti o své zoufalé situaci. Lidé jí pak ve snaze pomoci dávali peníze.

Podvody vykutálené ženě vycházely několik měsíců. „Legenda, s jakou se recidivistce podařilo zlákat muže k zasílání tak velkého množství finančních prostředků, byla velmi dobře propracovaná. Již v minulosti si totiž obdobným způsobem přišla na zajímavé finanční „injekce“ do vlastního rozpočtu. Cílila především na solidární smýšlení a potřebu podpory, které se v lidech objevují při zmínkách o něčí tíživé životní situaci,“ popsal mluvčí liberecké Policie ČR Vojtěch Robovský.

Přesvědčovacích fíglů, jak peníze vymámit, měla v zásobě nepřeberné množství. Například žádala o pomoc s úhradou dluhů vzniklých v exekučním řízení, také musela údajně platit poplatky za pozastavené dědické řízení, ve kterém jí mají být v budoucnu připsány na účet vysoké částky, ze kterých pak bláhovým mužům peníze uhradí i s tučným, motivačním bonusem.

Co je ale na pováženou, že do celého systému získávání peněz od důvěřivých osob postupně zaplétala i své děti. Jakmile se již zřejmě nechtělo mužům přispívat na její rozhazovačný život, začala na pomyslnou strunu soucitu a solidarity brnkat ještě více. „Vymyslela si zhoršení zdravotního stavu svého dítěte, tu a tam jeho nutný převoz do nemocničního zařízení. Pochopitelně neopomněla ani na s tím spojené vysoké náklady na cestování, ubytování, stravu a další a další smyšlenky,“ přiblížil Robovský.

Svou podvodnou hru s muži začínala téměř vždy stejně. Profilem na sociální síti. Po krátkém „oťukávání“ si začali dopisovat prostřednictvím mobilních aplikací, a tak zvaně budovat důvěru. Jak čas plynul žena mužům lapeným v síti začala dávkovat předpřipravená témata. Mimo jiné již zmíněnou tíživou životní situaci, finanční problémy, probíhající dědické řízení po smrti rodičů, následky exekucí, poplatky za bydlení a další a další. Neštítila se zmínit ani o zcela neočekávaných výlohách na léčbu nemocného dítěte. A muži uvěřili a platili. Jejich naivita v tomto ohledu byla na pováženou. Až když se žena začala opakovaně vymlouvat ze splátek nebo jakmile začala stupňovat počty žádostí o další nutné platby, začali podvedení muži zvažovat i tu možnost, že stali obětí podvodnice. To však již bylo pozdě.

Jeden z poškozených ženě přeposlal dokonce více jak půl druhého milionu. Z dalšího pak vylákala recidivistka takřka půl milionu a třetí z polapených platících, přišel v porovnání z předchozími obětmi jen o přibližně sedmdesát tisíc korun,“ vyjmenoval mluvčí policie.

A kam se peníze poděly? Žena je naházela do výherních automatů, prohýřila v kasinu anebo si koupila věci pro sebe.

Liberečtí kriminalisté zahájili trestní stíhání ženy, jako obviněné ze spáchání pokračujícího zločinu podvodu, za který jí v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody od dvou do osmi let. Zároveň také podali podnět k návrhu na její vzetí do vazby, který byl na sklonku minulého týdne akceptován. Do rozhodnutí soudu tak žena vyčká v cele vazební věznice,“ dodal Robovský.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky podvodnice, peníze, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mám nemocné dítě a nouzi, pomozte. Podvodnice vylákala z mužů miliony  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.