Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cizinec vezl ve špinavé dodávce bez chlazení přes 600 kilogramů mléčných výrobků

Celníci v Libereckém kraji v závěru minulého týdne odhalili hned dva případy nevhodně převážených potravin. První řidič vezl v nevyhovujících podmínkách přes 100 kilo syrového masa, druhý zase 624,5 kilogramu mléčných výrobků.

Ve druhé polovině minulého týdne hlídka mobilního dohledu zastavila řidiče, který ve vozidle vezl přes 116 kilogramů syrového hovězího, vepřového a kachního masa. „Při kontrole celníci společně s pracovníky veterinární služby zjistili, že řidič není schopen předložit doklady prokazující původ masa. Navíc maso přepravoval v nevyhovujících teplotních podmínkách, proto nebylo možné vyloučit jeho kontaminaci,“ popsala mluvčí celníků Amálie Kolářová.

Pracovníci Krajské veterinární služby maso znehodnotili potravinářskou barvou a poté ho společně s hlídkou mobilního dohledu převezli do kafilerie k likvidaci. „Při kontrole navíc zjistili, že toto potencionálně nebezpečné maso putovalo ke zpracování do restaurací,“ dodala mluvčí.

Ve druhém případě zastavila hlídka cizince, který vezl ve znečištěné dodávce bez chladicího zařízení 624,5 kilogramů mléčných výrobků a kilogram salámu. „K případu byla taktéž přivolána Krajská veterinární služba, která nařídila likvidaci,“ řekla Kolářová.

Oběma řidičům nyní hrozí pokuta až 50 milionů korun.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa

Štítky celní správa, maso, mléčné výrobky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec vezl ve špinavé dodávce bez chlazení přes 600 kilogramů mléčných výrobků  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.