Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zhasnul světla u auta a myslel si, že je neviditelný. Byl ale opilý

Netypickou taktiku zvolil řidič, který v úterý po půl desáté večer jel ve svém Subaru v Nádražní ulici v Hejnicích. Chtěla ho zkontrolovat policejní hlídka a v okamžiku, kdy si toho všiml, zhasnul světla od vozu a snažil se co nejrychleji ujet.

Taktika ale nevyšla. Ztratil kontrolu nad řízením a narazil do plotu a stromu.  „V autě cestoval sám a z havárie vyvázl bez zranění. Zřejmě hodně sleduje akční filmy, protože z auta vystoupil před policisty s rukama nad hlavou, aniž by ho k tomu vyzvali. S hlídkou potom ochotně spolupracoval a přiznal se, že před jízdou požil čtyři piva,“ popsala mluvčí Policie ČR Ivana Baláková.

Dechová zkouška ukázala, že má v sobě 1,57 promile alkoholu, a tak přišel o řidičský průkaz a také mu policisté zakázali další jízdu. Dopravní policisté už v této souvislosti zahájili úkony trestního řízení pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může skončit až na tři roky ve vězení.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, alkohol, Hejnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zhasnul světla u auta a myslel si, že je neviditelný. Byl ale opilý  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.