Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Video ze srážky vlaku s nákladním autem ve Stráži. Policie zjišťuje, zda fungovalo signalizační zařízení

Na sociálních sítích se objevilo video středeční srážky vlaku s nákladním autem na přejezdu ve Stráži nad Nisou. Při nehodě se zranilo celkem jednadvacet lidí včetně dvou dětí. Ve vlaku totiž v době srážky cestovala třída čtvrťáků.

Nákladní auto, které se srazilo s vlakem, patří firmě Bagro-Trans. Ta přitom sídlí hned vedle přejezdu. Na videu je vidět, jak nákladní auto vyjíždí z areálu firmy, přejíždí přes přejezd a v tu chvíli přijede rozjetý vlak a narazí do zadní části auta s převážený bagrem.

Případ šetří policie, která řeší, jak k nehodě došlo. „Nyní zjišťujeme, jak se mohlo stát, že osobní vlak najel na přejezdu do přívěsu projíždějícího nákladního vozidla. V této souvislosti nás bude zajímat, zda bylo signalizační zařízení přejezdu v inkriminované době v činnosti,“ potvrdila mluvčí policie Ivana Baláková.

Video zachycuje srážku nákladního auta s vlakem

Ze záznamu se zdá, že signalizační zařízení v inkriminovaný okamžik nefungovalo. Podle majitele firmy Bagro-Trans Petra Ressla je signalizace na přejezdu problémová dlouhodobě. „Signalizace nefunguje, jak má. Sám jsem několikrát viděl, jak nesvítila nebo naopak blikala, když nic nejelo. Mám svědectví od lidí, kteří tvrdí, že projeli a těsně za nimi vlak, přitom žádná světla, žádné zvonění,“ řekl CNN Prima News.

Sám prý po nehodě mluvil s řadou svědků. „Někteří říkají, že bylo všechno v pořádku, jiní, že nic nesvítilo. Uvidíme, jak dopadne vyšetřování. V každém případě mě moc mrzí, co se stalo. Jsem rád, že to skončilo jen lehčími zraněními a že všichni budou v pořádku,“ dodal.

Auto jeho společnosti přitom vlak na stejném přejezdu smetl už před třinácti lety. Sám prý už několikrát upozorňoval Správu železnic, že signalizace ne vždy funguje. „Závory by to jasně vyřešily. Odpověď zněla: ,Nejsou peníze‘,“ doplnil Ressel pro CNN Prima News.

Při středeční nehodě se zranilo 21 cestujících z vlaku včetně dvou dětí, kteří se třídou jeli z výletu. Devět lidí utrpělo středně těžká poranění. Celková škoda byla podle Drážní inspekce odhadnuta na 1,6 milionu korun. „Drážní inspekce zahájila vlastní šetření této mimořádné události včetně zpracování závěrečné zprávy,“ doplnil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Drážní inspekce

Štítky policie, stráž nad nisou, srážka, vlak, bagr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Video ze srážky vlaku s nákladním autem ve Stráži. Policie zjišťuje, zda fungovalo signalizační zařízení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.