Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Osobní auto se srazilo s cyklistou, ten byl neosvětlený a pod vlivem

Ke střetu osobního automobilu s cyklistou došlo v uplynulých dnech na Českolipsku. Cyklista skončil v nemocnici.

Tehdy projížděla v pozdních nočních hodinách řidička osobního automobilu značky Škoda Octavia od Mimoně směrem na Zákupy. „Řidička jela po silnici druhé třídy, když se u Zákup střetla s neosvětleným 57letým cyklistou,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Z místa byl cyklista s blíže nespecifikovaným zraněním transportován do nemocnice. Tomu ale předcházela dechová zkouška, která u muže potvrdila požití alkoholu v míře 1,54 promile. „Okolnostmi i mírou zavinění obou účastníků se nadále zabývají dopravní policisté,“ informovala Baláková.

V souvislosti s tímto případem policisté apelují na cyklisty a připomínají, že dle zákona o silničním provozu musí mít při jízdě povinnou výbavu. „Kolo musí být vybaveno bílým světlem vpředu a červeným vzadu. Odrazky mohou být nahrazeny odrazovými materiály obdobných vlastností. Odrazové materiály nahrazující zadní či přední odrazku, mohou být umístěny i na oděvu nebo obuvi cyklisty. Nahrazující odrazka na pedálech musí být umístěna v blízkosti pedálů, nahrazující odrazka v paprscích musí být umístěna z boku jízdního kola,“ vysvětlila mluvčí s tím, že cyklistům bez výbavy hrozí pokuta ve výši až dva tisíce korun.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, nehoda, cyklista, policie, Českolipsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osobní auto se srazilo s cyklistou, ten byl neosvětlený a pod vlivem  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.