Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Policisté motorkáře zablokovali. Jel na kradeném stroji a zfetovaný

Obvinění a podezření ze spáchání hned několika trestných činů čelí sedmatřicetiletý muž, který se ve středu odpoledne pokusil upláchnout na motorce policejní hlídce. Jeho snaha byla marná a zanedlouho se také ukázalo, proč chtěl zmizet.

Motorkáře si všimli policisté při obvyklém silničním dohledu v Sokolské ulici v České Lípě. Zaujal je totiž jeho stroj, na kterém chyběla na registrační značce známka o platnosti technické kontroly. Sedmatřicetiletý motocyklista na Suzuki CSX 600F i jeho spolujezdec, v okamžiku zjištění, že zaujali policisty, evidentně znervózněli a snažili se jim zmizet z dohledu. 

Neměli ale šanci, zkušení kolegové je v samém centru města v Erbenově ulici pohotově zablokovali a přinutili zastavit. Následnou kontrolou zjistili, že má motocyklista v platnosti čtyři zákazy řízení, a to od Okresního soudu v Mladé Boleslavi, od Magistrátu Mladé Boleslavi a také od Okresního soudu v Děčíně,“ popsala mluvčí Policie ČR Ivana Baláková a pokračovala: „Aby toho nebylo málo, tak jeho orientační zkouška na drogy vyšla pozitivně na amfetamin a metamfetamin. Odběr krve bez udání důvodu odmítl.

Ovšem to zdaleka nebylo všechno. Kromě toho seděl na motocyklu, který někdo v roce 2019 odcizil v Itálii a do včerejšího dne byl proto v pátrání.

Motorku jsme na místě zajistili a v této souvislosti jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu legalizace výnosů z trestné činnosti z nedbalosti. Zatím jsme muže obvinili z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. To, za jakých okolností získal kradený motocykl, nyní prověřujeme,“ dodala Baláková.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Drbna, Policie ČR

Štítky drogy, krádež, policie, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté motorkáře zablokovali. Jel na kradeném stroji a zfetovaný  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.