Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Muž z Liberce investoval do kryptoměn, ale naletěl podvodníkům. Přišel o miliony, na účtu zůstal jeden dolar

Policisté zveřejnili další příběh podvedeného člověka. Je jím dvaasedmdesátiletý muž z Liberce, který kvůli internetovému podvodu přišel o více než tři miliony korun. Podvodníci mu na účtu nechali jediný dolar.

Vše začalo tím, že muži se zobrazila na počítači reklama na investování do virtuální měny. „Zajímavou reklamu odklikl a vyplnil požadované kontaktní údaje. Ještě téhož dne se mu ozval z údajné obchodní investiční společnosti člověk, který ho instruoval po telefonu k první platbě a založení účtu s přehledem vložených investic,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Společnost na něj podle ní nepůsobila klamavým dojmem, protože mohl své investice sledovat. „Přitom mu zástupci firmy prostřednictvím telefonních hovorů poskytovali falešné informace o fungování investic a navedli ho přes zaslaný odkaz k instalaci programu se vzdáleným přístupem k jeho osobnímu počítači,“ popsala mluvčí.

Platby přes internetové bankovnictví vždy na základě komunikace podvodníkům potvrdil ve svém mobilním telefonu. „S mužem komunikovalo několik lidí a postupně tak prostřednictvím vzdáleného přístupu s jeho vědomím proběhlo od loňského června do července letošního roku celkem 21 plateb ve výši 3 109 000 korun,“ řekla Baláková.

Vše se provalilo ve chvíli, kdy chtěl muž své peníze z účtu vybrat. „Společnost přestala komunikovat a on následnou kontrolou účtu zjistil, že mu na něm zbyl jeden dolar. Podvod nám pak oznámil. V současné době se jím zabývají liberečtí kriminalisté. Pachatelům hrozí v případě dopadení až osmiletý trest odnětí svobody,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, liberec, podvod, kryptoměny, podvodníci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž z Liberce investoval do kryptoměn, ale naletěl podvodníkům. Přišel o miliony, na účtu zůstal jeden dolar  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.