Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Třídenní technoparty na pozemku u Stvolínek navštívily dva tisíce lidí. Akce nešla ukončit

Od pátku do neděle se na pozemcích v katastru obce Stvolínky na Českolipsku konala teknoparty. Tu navštívily dva tisíce lidí z celé Evropy. Obec akci nepovolila, pořadatelům stačilo pronajmutí pozemků.

Akce se konala nedaleko osady Kolná. Obec Stvolínky proti ní nemohla nic dělat. „Bohužel obec i policie ČR jsou při pořádání těchto akcí bezmocné. Dle metodického pokynu Ministerstva vnitra akce typu technoparty nepodléhá povolení či souhlasů orgánů veřejné správy a nelze ji zakázat,“ uvedla starostka obce Pavlína Ištoková.

Tekno tak obcí dunělo od pátečních odpoledních hodin až do nedělního poledne, tedy zhruba 72 hodin v kuse. „Obec oslovila všechny možné dotčené orgány včetně Policie ČR, Hasičů, Obce s rozšířenou působností, Správu krajských silnic LK, Hygienu. Nic to však není platné, chybí zákonné zmocnění akci ukončit. Obec má platnou vyhlášku o rušení nočního klidu, ale ani ta neumožňuje policii akci na soukromém pozemku, pořádanou soukromou osobou ukončit,“ dodala starostka.

Policie akci celý víkend monitorovala. Podle mluvčí Ivany Balákové bylo v době nejvyšší účasti na místě kolem 1800 lidí a dvě stovky aut z celé Evropy. Policejní hlídky během akce zaznamenaly 29 dopravních přestupků. „Jednalo se o jízdu pod vlivem alkoholu nebo drog. U dvanácti cizinců jsme přistoupili k uložení kauce, abychom tak zajistili jejich přítomnost při projednávání přestupku,“ uvedla mluvčí.

„Kromě toho se účastníci festivalu dopustili čtyř trestných činů kvalifikovaných jako přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu,“ dodala.

Policisté také zpracovávají dokumentaci všech dalších deliktů, ke kterým v průběhu akce došlo včetně přestupků proti zákonu o ochraně přírody a krajiny a proti veřejnému pořádku. „Ty následně oznámíme příslušným správním orgánům,“ uzavřela Baláková.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook/Tekno23

Štítky policie, stvolínky, teknoparty, tekno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbyněk Kubelka

A Benátská nevadila??

Pondělí, 31. července 2023, 20:00Odpovědět

Pavel Caba

pan autor je asi pod vlivem nebo hlupák možná obojí název obce je Kolné já vím písmenko sem písmenko tam ale kdyby se jednalo např. o výplatu to by bylo řevu co kdyby se účetní sekla

Pondělí, 31. července 2023, 18:23Odpovědět

Třídenní technoparty na pozemku u Stvolínek navštívily dva tisíce lidí. Akce nešla ukončit  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.