Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Padělal známky a poslal je příbuznému do věznice. Měl to být prý dárek

Až rok za mřížemi může strávit čtyřicetiletý muž z Českolipska, který poslal svému příbuznému do věznice padělané poštovní známky. Údajně mu chtěl udělat radost, a proto mu poslal dárek, aby mohl psát domů dopisy.

Známek si ovšem povšimli pracovníci Vazební věznice v Liberci, kde adresát letos v lednu pobýval a upozornili na kuriozitu policisty.  

Známky objevila vězeňská služba při kontrole korespondence v balíčku adresovaném vazebně stíhanému muži. Kromě psacích potřeb se v něm nacházelo i 15 aršíků poštovních známek s vánočním motivem, které už na první pohled vypadaly jako falzifikáty. Více zdařilé pak byly tři falešné poštovní vánoční známky nalepené na samotném balíčku, který Česká pošta přijala bez námitek do přepravy a známky, kterými odesílatel opatřil 10 dopisních obálek, jež byly součástí zásilky,“ popsala mluvčí Policie ČR Ivana Baláková.

Balíček odeslal muž z Českolipska a zakrátko policisté odhalili jeho totožnost. Čtyřicetiletý muž se pod tíhou důkazů přiznal. Známek dohromady vyrobil 153 kusů, přičemž hodnota podobné známky tehdy činila 23 korun. Svůj čin vysvětlil tím, že chtěl svému příbuznému, kterého má rád, udělat radost a umožnit mu, aby mohl z věznice posílat dopisy. Mělo se prý jednat o překvapení pro obviněného.

Svým činem se mu přiblížil víc, než chtěl, protože mu nyní za přečin padělání a pozměnění známek hrozí až roční pobyt za mřížemi,“ dodala Baláková s tím, že případ padělaných poštovních známek importovaných do věznice řeší policie poprvé, na rozdíl třeba od případů pašování drog či mobilů za mříže.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky známky, padělky, policie, věznice, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Padělal známky a poslal je příbuznému do věznice. Měl to být prý dárek  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.