Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zakuklenci unesli muže. Po jejich stopách vyrazili policisté. Vyklubala se z toho předsvatební legrácka

Čtyři muži v bílých kombinézách vyskákali z auta na parkovišti u Lidlu v Tanvaldu, popadli mladého muže, který se tady procházel. Na hlavu mu nacpali tašku, zatáhli ho do auta a odjížděli s ním směrem na hlavní silnici a pryč. Přesně takto se odehrála scéna před zraky svědkyně, která zavolala ve čtvrtek v půl jedenácté dopoledne na linku 158. Policie okamžitě po oznámení zahájila velkou pátrací akci.

Několik hlídek vyrazilo na místo události, ke od svědků zjistily registrační značku auta a vydaly se po jeho stopách. Policisté velmi rychle zjistili, kterou trasou vozidlo z Tanvaldu odjelo a prověrkami se jim podařilo zjistit, kdo je majitelem vozidla a následně i řidičem, na kterého získali také telefonní kontakt. Pět minut po jedenácté hodině se policisté s tímto řidičem telefonicky spojili.

V tu chvíli byl únos objasněn. Řidič po telefonu policistům sdělil, že se jedná o legraci s budoucím ženichem, který měl být tímto způsobem jako unesen. Únos se jim vskutku povedl, protože vyhlížel opravdu věrohodně. O něco méně veselejší bylo zapojení několika policejních hlídek do akce. Policisté navíc museli tvrzení řidiče ověřit, a tak auto i s posádkou nakonec zadržela hlídka v Liberci v Hanychovské ulici, kam mezitím i s „uneseným“ dorazilo.

Vše se nakonec vysvětlilo a policejní hlídky byly odvolány.

V souvislosti s tímto případem však upozorňujeme všechny podobně kreativní občany, aby v případě realizace obdobné legrace zvážili všechny její možná rizika. Je zcela nepochybné, že uvedeným čtyřem mužům se dokonale podařilo doslova navodit atmosféru opravdového únosu a vše samozřejmě umocnilo i velice frekventované místo, které si pro tuto tak zvanou legraci vybrali,“ konstatovala mluvčí Policie ČR Dagmar Sochorová a pokračovala: „Uvědomit by si však měli, že policisté po takovém oznámení na linku 158 musí vynaložit veškeré úsilí a prostředky, aby tak závažnému protiprávnímu jednání zabránili a ochránili životy ohrožených osob, jako v tomto případě uneseného muže. Policisté, kteří byli v podstatě aktéry celého údajného únosu v rámci nějaké legrace vtaženi do děje, mohli v té době provádět výkon své služby v místech, kde byli více potřební.“

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky únos, policie, vtip, Jablonecko, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zakuklenci unesli muže. Po jejich stopách vyrazili policisté. Vyklubala se z toho předsvatební legrácka  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.