Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Vypil lahev vodky a pak se marně snažil uprchnout před policisty

Situace jako z nepovedené grotesky se odehrála počátkem srpna v Lomnici nad Popelkou. Šestadvacetiletý řidič se tady v panice snažil prchnout před policisty, avšak místo toho naboural zeď a okolní auta a mužům zákona stejně neunikl.

Scénář mu napsala vodka, které před jízdou vypil celý litr.  Druhé dějství nyní přichystali policisté, kteří mu před pár dny předali sdělení ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který muži hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

Policisty zavolali k nehodě s alkoholem 5. srpna, kolem osmé hodiny večerní. Řidič v autě VW Passat při odbočování nerespektoval značku zákaz vjezdu a do ulice vjel. Ovšem v tom okamžiku tam zmerčil policisty a rozhodl se, že ujede. Manévr se mu ale nepovedl. Při couvání narazil do domu a o kousek dál ještě narazil do dveří zaparkovaného auta. Vědom si svého stavu, vozidlo odstavil opodál a z místa zkusil utéct. 

Policejní hlídky z obvodního oddělení Semily a Jilemnice, které byly nedaleko v téže ulici, však muže dostihly a vyzvaly ho k předložení dokladů potřebných pro řízení motorového vozidla a také k podrobení se dechové zkoušce,“ popsala další sled událostí mluvčí Policie ČR Klára Jeníčková.

Šestadvacetiletý řidič se podrobil testu na zjištění přítomnosti alkoholu v dechu, který vyšel pozitivně s hodnotou 2,50 promile alkoholu v dechu. Hodnota se při opakování testu ještě zvyšovala a do třetice ukázal přístroj 2,81 promile.

Řidič se policistům přiznal, že před jízdou vypil zhruba litr vodky, a když viděl policejní hlídku po najetí do ulice se zákazem vjezdu, tak se jí snažil vyhnout,“ doplnila Jeníčková.

Policisté ze semilského dopravního inspektorátu řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a později sdělili obvinění ze spáchání přečinu.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, alkohol, Lomnice nad Popelkou, Semilsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vypil lahev vodky a pak se marně snažil uprchnout před policisty  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.